Ostalo

Poznat datum MMA debija najbolje boksačice svijeta, Claresse Shields

Claressa Shields
 Theo Wargo/Getty Images/Profimedia
10. lipnja datum je novog velikog projekta PFL-a, MMA debija velike boksačke zvijezde

Krajem prošle godine svoju tranziciju u MMA najavila je dvostruka zlatna boksačka olimpijka te trenutno najuspješnija profesionalka, Claressa Shields. Potpisala je ugovor s PFL promocijom te krenula trenirati mješovitu borbu, između ostalog i u Jackson Winkeljohn dvorani, gdje joj je jedan od mentora bio Jon Jones. No, datum njenog debija do sada nije bio poznat.

Tako je, sve do sada, budući da je Claressa taj dugo očekivani datum otkrila tijekom gostovanja u emisiji Good Morning America. Njen nastup dogodit će se 10. lipnja, na četvrtoj ovosezonskoj PFL priredbi. Na istoj će se održati drugo kolo prvog kruga turnira perolake i lake kategorije.

Još uvijek nije poznato u kojoj će kategoriji Claressa nastupiti pa tako niti ime protivnice. Svoj trenutno posljednji boksački meč odradila je u polusrednjoj kategoriji, što je u profesionalnom boksu granica od 69.8 kilograma. U MMA-u bi to bila laka kategorija, a upravo je PFL jedina elitna MMA promocija u kojoj žene te kategorije nastupaju, između ostalog i u turniru s glavnom nagradom od milijun dolara.

To je ujedno težinski najlakša divizija u kojoj je Claressa nastupila, kako u amaterskom, tako i profesionalnom boksu, gdje je titule osvajala u dvije kategorije s težinski višom granicom. Tako se može pretpostaviti kako sigurno u pitanju neće biti niža kategorija, možda tek neki "catchweight", ovisno o tome kako se Claressa po pitanju spremnosti za MMA osjeća.

Inače, prvi PFL-ov ovogodišnji program na rasporedu je u petak 23. travnja. Tada će se održati prvo kolo perolake i lake kategorije, upravo onih kategorija čiji će polufinalisti biti poznati nakon priredbe na kojoj će debitirati Claressa.

Linker
27. travanj 2024 00:40