Ostalo

Predsjednik WBC-a najavio da će pobjednik između Paula i Furyja postati rangiran boksač, Hearn reagirao: ‘To je svijet u kojem živimo‘

Jake Paul

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Iako obojica imaju sve pobjede do sada, reputacija njihovih protivnika jednostavno nije dostatna da ih gurne na WBC-ovu ljesticu

Ove subote nas očekuje nova borba Jakea Paula, a ovog puta ga čeka Tommy Fury. Paula se najviše kritizira zbog činjenice da se bori protiv umirovljenih MMA boraca, tako da je ovog puta izabrao nekog tko se ipak od samog početka bavi boksom. Borba će se održati u Saudijskoj Arabiji, a tu je i jedna zanimljivost.

Naime, predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman je prošlog tjedna završio na svim naslovnicama kada je najavio kako će pobjednik između Jakea i Tommyja postati rangiran borac u kruzer kategoriji. Nakon objave je na svoj račun primio puno kritika, a na cijelu situaciju je reagirao i Eddie Hearn:

‘‘Ponekad i ta upravna tijela moraju živjeti u tom komercijalnom svijetu. Tommy Fury je pošten borac i Jake Paul bi svima poslao poruku ako bi pobijedio u subotu. Ne poruku da bi osvojio svjetsku titulu, ali svakako bi im to donijelo malo publiciteta. Je li to pošteno? Ne baš. Zato što postoje borci koji zaslužuju biti u top 15 više nego Jake Paul, ali to je svijet u kojem živimo‘‘, rekao je Hearn za iFL TV.

‘‘Mislim da će Jake mentalno slomiti Tommyja Furyja. Mislim da će pokušati mentalne igrice, tako da će do vremena ulaska u ring, ako do njega uopće dođe, Tommy već biti poražen. Tako da mislim da će Jake pobijediti nokautom‘‘, dodao je.

Ukoliko bi pobjednik ove borbe stvarno dospio na WBC-ovu ljestvicu, teška nepravda bi bila učinjena brojnim boksačima. Iako je Paul zabavan i potencijalno dobar za sport, ne smije se zanemariti činjenica da još uvijek nije pobijedio profesionalnog boksača. Ukoliko kao takav dospije u WBC-ovih top 15, to će biti skandal. Isto vrijedi i za Furyja.

Linker
24. travanj 2024 01:59