Ostalo

UFC-ov veteran pobijedio tešku bolest: ‘Borac sam od malih nogu i znao sam da ću dobiti ovu bitku‘

Mike Swick

 Instagram (mike Swick)
43-godišnji američki borac Mike Swick objavio je sjajne vijesti

Nekoliko vrhunskih boraca izgubili smo u jako kratkom razmaku zbog bolesti s kojima su se borili, ali jedan UFC-ov veteran uspio se uspješno izliječiti od teške bolesti.

Radi se o Mikeu Swicku (15-6-0, 10-5 UFC), 43-godišnjaku koji je prije više od desetak godina kotirao kao ponajbolji UFC-ov velteraš. Swicku je u prvom mjesecu 2022. godine dijagnosticiran limfoblastični limfom, a radi se o obliku Ne-Hodgkinovog limfoma. Radi se o svojevrsnom raku koji nastaje u krvnim stanicama (limfocitima) i širi se na druge organe. Swicku je rak dijagnosticiran u četvrtoj fazi, a radi se o uznapredovalom stadiju i širenju na ostale organe.

Nešto više od godinu dana nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest, Mike Swick objavio je sjajne vijesti. Uspješno se izliječio i slobodan je od raka. Vijest je podijelio na svom Instagram profilu:

‘‘43 (godine) i oslobođen od raka! Bio sam jako pozitivan da ću dobiti ovu bitku. Moguće je da se bolest vrati i postoji mogućnost da se razbolim kasnije u životu, ali bit ću puno pripremljeniji i spremniji. Što god se dogodilo, uvijek ću moći reći da sam razvalio ovu bolest. Kao što vidite na fotografiji od prošle godine, rak me nije usporio. Bilo je teško, ali zadržao sam pozitivno stanje uma i nisam dopuštao da mi bolest promijeni život više od onoga koliko je moralo. Morao sam držati stres na niskim razinama i krenuti prema naprijed.‘‘, započeo je Swick, a zatim je opisao s kakvim se stadijem raka borio.

‘‘Četvrti stadij zapravo je najagresivnija faza ove bolesti, a to nije bilo lako za čuti. Tako sam mlad i uvijek sam bio zdrav. Borac sam od malih nogu i prihvatio sam izazov znajući da će ovakva objava doći jednog dana. Od tog dana kad sam uslikao ovaj prvi ‘selfie‘, nisam mogao dočekati da objavim nešto ovakvo. Nadam se da je ovo inspirirajuće za svakog tko se borim s istom situacijom ili nečim sličnim. Mnogi su se borili zajedno sa mnom, a mnogi će biti uspješni u borbi i čekaju ih dugi i sretni život. Pomognem li vam na bilo kakav način, samo ću biti još sretniji. Hvala svima na podršci i sve vas volim!‘‘, poručio je Swick u svojoj objavi na Instagramu.

Uz objavu je priložio dvije fotografije. Na prvoj možete vidjeti kako je Swick izgledao u prvom mjesecu prošle godine. Kilaža mu se drastično spustila i težio je samo 68 kilograma. Sada se vratio na 93 kilograma i u sjajnoj je formi.

Inače, s Ne-Hodgkinovim limfomom mučio se i Anthony ‘‘Rumble‘‘ Johnson. ‘‘Rumble‘‘ se prvotno uspješno izliječio, ali bolest mu se vratila nekoliko mjeseci kasnije u puno agresivnijem obliku. Na koncu je došlo do zatajenja organa zbog posljedica Ne-Hodgkinovog limfoma i hemofagocitne Limfohistiocitoze, a nadamo se da Mike Swick nije dobio samo bitku, nego i kompletan rat.

Swick se u 11. mjesecu 2009. godine borio u ‘‘title eliminatoru‘‘ za napad na UFC-ovu titulu u velter kategoriji, ali izgubio je taj meč od Dana Hardyja. Ranije u karijeri porazio je borce poput Bena Saundersa, Josha Burkmana, Joea Riggsa itd., a kavez je dijelio i s velikanima poput Matta Browna, Yushina Okamija i Chrisa Lebena.

Posljednji nastup odradio je u sedmom mjesecu 2015. godine, a povukao se porazom od Alexa Garcije. Nakon toga se posvetio trenerskom poslu i otvorio je dvoranu AKA Thailand koju vodi od 2013. godine.

Linker
25. travanj 2024 09:07