Ostalo

Rashad Evans saznao ime protivnika u povratničkom meču: Čeka ga opasni majstor submissiona

Rashad Evans

 Alex Mateo, www.mateophoto.com/The Photo Access/Profimedia
Legendarni MMA borac odradit će prvi nastup, još od sredine 2019. godine kad se zapravo i umirovio

Bivši UFC-ov prvak Rashad Evans (19-8-1) odlučio se vratiti iz mirovine te će nastupiti u sklopu Khabibove promocije koja se naziva Eagle FC. 42-godišnji Evans iz sporta se povukao sredino 2018. godine, nakon čak pet poraza u nizu. Posljednji ga je savladao Anthony Smith, brutalnim nokautom nakon samo 53 sekunde borbe.

Ipak, Evans se odlučio vratiti i 28. siječnja iduće godine, gledat ćemo ga u sklopu Eagle FC 44 priredbe. Njegov protivnik bit će Gabriel Checco (12-5-0). Radi se o 35-godišnjem Brazilcu koji je majstor partera, odnosno BJJ-a. Checco često nastupa na Submission Underground turnirima u grapplingu te je submissionom pobjeđivao poznate MMA borce kao što su Jake Ellenberger, Austin Vanderford i Phillip Rowe. Nastupao je Checco i protiv ponajboljih grapplera svijeta kao što su Mason Fowler i Craig Jones, ali u tim mečevima očekivano je gubio.

Njegova MMA karijera nešto je skromnija i nije nastupao u najvećim svjetskim promocijama. Regionalni fanovi s naših prostora, možda ga se sjećaju kao borca koji je nastupao na FFC 39 priredbi, u sedmom mjesecu 2019. godine. Checco je tada nokautom u prvoj rundi savladao Angela DeAndu. Trenutno posljednji MMA nastup ovog Brazilca, dogodio se u listopadu ove godine. Checco je također nokautom, savladao Simona Marinija u sklopu XMMA promocije. Rashad Evans bit će mu bez ikakve dileme, najveći protivnik u dosadašnjoj MMA karijeri. Inače, Checco je pet od ukupno 12 svojih MMA pobjeda, upisao submissionom. Meč protiv Rashada Evansa odradit će u poluteškoj kategoriji.

Inače, spomenuta EFC 44 priredba održat će se u Miamiju, 28. siječnja iduće godine. Predvodit će ju meč teške kategorije između Tyrona Sponga i Sergeija Kharitonova.

Linker
18. travanj 2024 15:29