Ostalo

RIZIN-ov šef tvrdi da će uz pomoć Bellatora smanjiti UFC-ovu dominaciju tržištem MMA-a

 Scott Coker i Nobuyuki Sakakibara

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Nobuyuki Sakakibara je šef nekadašnjeg legendarnog PRIDE-a, a ponovno želi postati prvi čovjek na MMA tržištu

Na Staru godinu održat će se ‘‘Bellator vs. Rizin‘‘ event u Japanu, kako to već sad tradicionalno i biva tog datuma. Zajednička priredba okupit će pet ponajboljih boraca iz obje promocije koji će se boriti jedni protiv drugih, a bit će zanimljivo vidjeti kako će to funkcionirati.

Šef japanskog Rizina Nobuyuki Sakakibara, kojeg nešto stariji čitatelji pamte kao čelnika legendarnog PRIDE-a, rekao je da će zajedno sa Scottom Cookerom pokušati zaustaviti UFC-ovu dominaciju svijetom MMA-a. Obojica su već ranije tvrdili kako je zajednička promocija i partnerstvo ključ za postizanje tog cilja, no vidjet ćemo je li im samo to dovoljno da sruše UFC-ovu nadmoć.

‘‘Utjecaj UFC-a u ovoj industriji je 80-85%. Dakle svi mi se trebamo skupiti i raditi ono što oni ne rade, učiniti nešto što će se probiti na globalno tržište. ‘Japan vs. Svijet‘ priredba na Staru godinu se napokon događa, a ako ćemo to raditi, u potpunosti ćemo se tome posvetiti. To mora biti apsolutno najbolje od nas, svjetsko prvenstvo MMA-a. Obojica smo u godinama i trebamo osigurati ostavštinu za mlađe generacije‘‘, rekao je Sakakibara na Twitteru.

Oglasio se i Coker:

‘‘ Sakakibara i ja smo razgovarali o dvije priredbe, a sljedeća mora biti u kavezu po Bellatorovim pravilima. Bit će drugačije, u SAD-u ili na Havajima, bilo bi zabavno. Sad samo želim proći ovo 31. pa ćemo vidjeti dalje‘‘, rekao je Coker.

Dobra je to ideja, no vidjet ćemo je li dovoljna da smanji UFC-ovu dominaciju. Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti malo više tržišnog nadmetanja u svijetu MMA-a.

Linker
24. travanj 2024 15:56