Ostalo

Sve je spremno za Bellator vs. Rizin event: Svi borci uspješno su odradili vaganje

Roberto ‘‘Satoshi‘‘ vs. A.J. McKee

 Screenshot (youtube, Bellator Mma)
Vrlo zanimljivi borilački event održat će se u ranim nedjeljnim satima

Kalendarska godina kad su veliki borilački eventi u pitanju, završit će sutra ujutro. Bellator i Rizin u zajedničkoj suradnji organiziraju event u Super Saitama Areni. Nešto stariji fanovi MMA-a na našim prostorima odmah će se prisjetiti nekadašnjeg Pridea, evenata koji se održavaju na Staru godinu i nastupa našeg legendarnog Mirka Filipovića.

Ne mogu Bellator i Rizin ponuditi nešto na toj razini, ali ‘‘fight card‘‘ izgleda respektabilno i isplati se pogledati. A.J. McKee kao bivši Bellatorov prvak perolake kategorije sučelit će se s Roberto ‘‘Satoshijem‘‘ de Souzom, Brazilcom koji je trenutno prvak Rizinove lake kategorije.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo obračun vjerojatno najvećeg Bellatorovog borca u povijesti i Rizinovog prvaka perolake kategorije. Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire aktualni je Bellatorov prvak u perolakoj, a čeka ga obračun s Kleberom Koikeom Erbstom.

Veliki Kyoji Horiguchi također će nastupiti na sutrašnjem eventu. Iskusni japanski borac i nekadašnji izazivač za UFC-ovu titulu u muha kategoriji, nastupat će pod bojama Bellatora, a protivnik će mu biti Japanac Hiromasa Ougikobo. Juana Archuletu čeka obračun protiv Soo Chul Kima, dok će se Koji Takeda boriti protiv Gadzhija Rabadanova.

Odlična je vijest da je svih deset sudionika uspješno odradilo službeno vaganje za sutrašnji event. Nitko nije prekoračio gornju granicu kategorije u kojoj nastupa i svih pet mečeva možemo nazvat službenima.

Prema podacima s Bellatorove službene web stranice, ovaj event starta sutra od 6:00h ujutro. Međutim, eventu bi trebalo prethoditi i sedam preliminarnih mečeva. ‘‘Prelimsi‘‘ su zapravo odvojeni Rizinov event, pod nazivom Rizin 40. John Dodson vjerojatno je najpoznatije ime na Rizin 40 eventu, a protivnik će mu biti Hideo Tokoro.

Kompletne rezultate vaganja za Bellator vs. Rizin event pročitajte u nastavku teksta, a dostupan je i ‘‘fight card‘‘ za preliminarni dio, odnosno za Rizin 40 event.

Bellator MMA vs. Rizin - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

A.J. McKee (154.7) vs. Roberto de Souza (156)

Patricio Pitbull (145) vs. Kleber Koike (145.2)

Kyoji Horiguchi (124.8) vs. Hiromasa Ogikubo (125.4)

Juan Archuleta (134) vs. Soo Chul Kim (133.8)

Gadzhi Rabadanov (155.9) vs. Koji Takeda (156)

Rizin 40 - raspored mečeva:

Seika Izawa vs. Si Woo Park

Tsuyoshi Sudario vs. Junior Tafa

Naoki Inoue vs. Kenta Takizawa

Yuki Motoya vs. Rogerio Bontorin

Nobumitsu Osawa vs. Johnny Case

Hideo Tokoro vs. John Dodson

Noah Bey vs. Sho Patrick Usami

Linker
19. travanj 2024 14:42