Ostalo

Sage Northcutt želi što prije nazad u kavez, nada se da će se održati davno ugovoreni meč

Sage Northcutt

 Screenshot (youtube, One Championship)
Northcuttu, koji trenira u timu Alpha Male, ne manjka jakih grapplera u dvorani

Sage Northcutt želi isprobati svoje grappling protiv Shinye Aokija nakon ONE Fight Night 10. Northcutt (12-3) je imao ugovorenu borbu s Aokijem (47-11-1) u travnju 2021. godine, ali dugotrajne posljedice COVID-19 prisilile su ga da odustane od borbe. Vratio se nakon četverogodišnje pauze prošlog petka u 1STBANK Center u Denveru i trebalo mu je samo 39 sekundi da pobijedi Ahmeda Mujtabu (10-3) "heel hookom".

Što se tiče onoga što slijedi, 27-godišnji Northcutt je rekao da želi ponovno ugovoriti borbu s Aokijem, a glavni čovjek ONE Championshipa Chatri Sityodtong sada je na potezu.

"Imao sam jedan dogovor sa Shinyom Aokijem, i mislim da bi to bilo super uzbudljivo. Gledajući sada kroz moje finiše, možete vidjeti da je moje hrvanje dosta napredovalo te ga moram malo pokazati. On je sjajan grappler i mislim da bi to bio stvarno uzbudljiv meč”, rekao je Northcutt na ONE Fight Night 10 press konferenciji nakon borbe.

Northcuttu, koji trenira u timu Alpha Male, ne manjka jakih grapplera u dvorani te mu je bilo drago pokazati koliko je napredovao u tom aspektu borbe.

"Bilo je definitivno prilično brzo. Puno sam radio na grapplingu, zadnjih nekoliko godina sam se stvarno usavršavao i puno sam radio na tome. Stvarno sam uzbuđen sam pobijedio i to "submissionom" i pokazati nešto od tog "grapplinga”, rekao je Northcutt.

Ne samo da se Northcutt vratio nakon duge pauze, već se morao oporavljati od brutalne ozljede zadobivene u porazu nokautom od Cosma Alexandrea u svibnju 2019. godine. Northcutt je prošao devetosatnu operaciju kako bi sanirao osam prijeloma lica i koristio slobodno vrijeme za rad na sebi.

"Mislim da je jedna od velikih stvari bio način razmišljanja. Naravno, trenirao sam da ostanem oštar da kada uđem u kavez, tražim finiš. Treniram u sjajnom timu sa sjajnim trenerima i radim na tome da budem svestran i popravim rupe u svojem "skillsetu", zaključio je.

Linker
25. travanj 2024 00:21