Ostalo

(VIDEO) Sage Northcutt se vratio sa stilom: Spektakularnim ‘submissionom‘ završio je Pakistanca

Sage Northcutt

 Screenshot (youtube, One Championship)
27-godišnji američki borac uzdrman je na samom početku, ali brzo se snašao u toj situaciji

Gotovo pune četiri godine potrajala je pauza Sagea Northcutta, nekoć ponajvećeg talenta u svijetu MMA-a. Northcutt je u petom mjesecu 2019. godine brutalno nokautiran od strane Cosmoa Alexandrea, a bio je to ujedno i Sageov debi pod okriljem ONE-a.

Osam fraktura lica zadobio je Northcutt u tom meču koji je završio nakon samo 29 sekundi, a Sageov povratnički meč potrajao je točno deset sekundi dulje. Odmah na početku borbe, Pakistanac Ahmed Mujtaba prednjim direktom je uzdrmao Northcutta i došao do ekspresnog rušenja.

Činilo se da bi Mujtaba mogao prezentirati što je naučio na pripremama u American Kickboxing Academyju, ali nakon 30-ak sekundi prve runde, Northcutt je uhvatio lijevu nogu Mujtabe i zaključao je ‘‘heel hook‘‘.

Jako brzo je Mujtaba morao tapkati kako mu Sage ne bi prouzrokovao neke ozbiljnije ozljede koljena i Northcutt je došao do spektakularne pobjede u svom povratničkom meču. Četvrti put u karijeri Sage je slavio ‘‘submissionom‘‘, a u intervjuu nakon borbe pojasnio je kako je sada puno kompletniji borac nego nekoć. Snimku Sageovog ‘‘heel hooka‘‘ pogledajte klikom na LINK.

Zahvalio se 27-godišnji Northcutt svojim kolegama iz Team Alpha Male dvorane i posebno Urijah Faberu koji je uživo pratio pobjedu Sagea Northcutta. Ahmed Mujtaba upisao je poraz nakon dva uzastopna slavlja u ONE-u i unatoč dobrom otvaranju meča, brzo je morao tapkati.

Bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće za Northcutta. Radi se o borcu koji ima potencijal biti jedna od ONE-ovih zvijezda, ali pomalo je zabrinjavajuća činjenica da ga je Mujtaba uzdrmao prvim udarcem na meču i to prednjim direktom.

Linker
24. travanj 2024 20:31