Ostalo

Scott Coker iznio je svoje želje na press konferenciji nakon priredbe u Parizu: ‘Želim ugovoriti tu borbu, mogli bi ju dovesti‘

Scott Coker

 JOLY VICTOR/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Joly Victor/abaca/shutterstock Editorial/profimedia
Nakon što završi ovogodišnja PFL sezona, Harrison će isteći ugovor

Nakon mjeseci neizvjesnosti, dužnosnicima Bellatora i Cris Cyborg trebalo je samo nekoliko sati da se dogovore oko novog ugovora, prema šefu promocije Scottu Cokeru. Cyborg, aktualna Bellatorova prvakinja u perolakoj kategoriji u ženskoj kategoriji, ponovno je potpisala ugovor s promocijom na više borbi, okončavši dugotrajno razdoblje u kojemu se nije borila, a koje je započelo nedugo nakon njezine posljednje obrane naslova protiv Arlene Blencowe u travnju (4. mjesec) 2022. godine.

Na pitanje o dogovoru u petak, Coker je rekao da je Cyborg zapravo inicirala razgovore koji su u konačnici doveli do njenog ostanka.

"Znaš što? Bilo je stvarno zanimljivo. Primio sam telefonski poziv od nje i njezinog menadžera i rekli su: ‘Odlučili smo ostati i željeli bismo se dogovoriti.‘ Tako smo unutar sat vremena sklopili dogovor i potpisali ga unutar sljedeća dva sata”, rekao je Coker na Bellator 296 press konferenciji nakon borbe u pariškoj Accor Areni.

Cyborg, 37, drži rekord 5-0 u Bellatorovom kavezu otkako je prvi put potpisala promociju 2020. Osvojila je naslov prvaka pero kategorije pobjedom nad Juliom Budd u svom promotivnom debiju i od tada ga je obranila četiri uzastopna puta, završivši četiri njezinih pet nastupa u Bellatoru putem prekida. Cyborg je prethodno osvojila naslove u UFC-u, Invicta FC-u i Strikeforceu — od kojih je potonji označio početak njezine suradnje s Cokerom.

Na pitanje o borkinjama koje bi se mogle boriti s Cyborg, Coker je naveo nekoliko imena, no najzvučnije je ono Kayle Harrison Dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka PFL prvakinja, Harrison je potpisala ugovor s Bellatorom početkom 2022. godine, ali se na kraju morala vratiti u PFL. Ponovno bi trebala biti slobodna nakon što završi ovogodišnja sezona, a borba s Cyborg bila je ona koju je dugo priželjkivala.

Coker je nagovijestio da će Bellator obratiti pozornost kada to vrijeme dođe.

"To bi bila nevjerojatna borba, želim ju ugovoriti, no vidjet ćemo što će biti. Trenutno se bori za drugu promociju, ali ću pratiti situaciju, kad bude slobodna, ako ćemo se dogovoriti, doći će u naše okrilje", zaključio je.

Linker
17. travanj 2024 19:49