Ostalo

Scott Coker tvrdi kako Fedor i dalje inzistira na istom protivniku: ‘On želi osvetnički meč‘

Fedor Emelianenko

 Bellator Press Office/TASS/Profimedia
Legendarni ruski borac želi se boriti za titulu prvaka u teškoj kategoriji

Iako je prije nekoliko dana napunio 46 godina starosti, Fedor Emelianenko i dalje je aktivan MMA borac. Jedan od najvećih boraca u povijesti ovog sporta trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a posljednju je upisao u desetom mjesecu prošle godine.

Timothy Johnson završio je nokautiran nakon manje od dvije minute borbe i Fedor je upisao drugu uzastopnu pobjedu nakon što je krajem 2019. godine svladao Quintona Jacksona. Fedorov kraj karijere prema navodima Scotta Cokera (predsjednik Bellatora) sve je bliže, a puno je nagađanj oko toga tko će biti njegov posljednji protivnik.

‘‘Reći ću vam što Fedor uistinu želi. Već smo obavili taj razgovor, ovo je njegova posljednja borba po ugovoru. Rekao mi je da se želi umiroviti, ali još uvijek nisam razgovarao s Baderom o tome. Teško je Fedoru reći ne, recimo to tako. Definitivno razmišljamo o tome, ali još noje potpisano ni ništa slično tome. Ali definitivno ćemo razgovarati‘‘, rekao je Coker još nakon Bellator 283 eventa koji se održao drugom polovicom sedmog mjeseca 2022. godine.

Nedavno je Coker gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija te je otkrio kako su zainteresirani za ugovaranje meča između Andersona Silve i Fedora. Coker je rekao kako su Silvu još prije bili kontaktirali po tom pitanju, ali ‘‘Spider‘‘ tada nije bio zainteresiran. Pravi izazov bio bi ugovoriti kilažu na kojoj bi se oni borili jer Fedor je teškaš, a Silva je većinu svoje karijere proveo u srednjoj kategoriji (-84 kg).

U najnovijem obraćanju medijima koje je Coker odradio proteklog vikenda nakon Bellator 286 eventa, predsjednik Bellator otkrio je kako Fedor ipak i dalje želi meč protiv Ryana Badera, prvaka Bellatorove teške kategorije.

‘‘On se želi boriti protiv Ryana Badera. Želi osvetnički meč i želi napad na titulu. Nismo se zasad puno upuštali u to, ali to su njegovi zahtjevi u posljednje tri ili četiri poruke koje sam zaprimio od njega. Vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi‘‘, rekao je Coker, a zatim je pojasnio kako su planirali ugovoriti Fedorov oproštajni meč u Rusiji, ali rat s Ukrajinom poremetio im je planove.

‘‘Ranije smo već o ovome pričali i imali smo spreman meč u srpnju na Crvenom trgu kako bi Fedor odradio svoj oproštajni meč. Govorimo o najvećem borcu svih vremena, najvećem teškašu svih vremena. Planirali smo da to bude event na kojem će se umiroviti, napokon bi došao kući, jer Fedor se borio po cijelom svijetu i sve je osvojio. Tada bi došao kući, dočekala bi ga velika parada, mnoštvo raskoši, sjajna produkcija i odličan ‘show‘ na kojem bi se umirovio u svom gradu. Ali zbog invazije na Ukrajinu, nismo to ostvarili. To je otpalo i još uvijek raspravljamo kada ćemo mu ugovoriti posljednji meč, ali on se želi boriti što prije.‘‘, pojasnio je situaciju Scott Coker.

Ryan Bader borio se s Fedorom početkom 2019. godine u finalu teškaškog Grand Prixa, ali i za titulu Bellatorovog prvaka teške kategorije. 35 sekundi trebao je Bader da upiše pobjedu nokautom i Fedora taj poraz očito žulja. Hoće li mu Bellator ugovoriti tako zahtjevan meč za oproštaj ili će mu ipak pronaći protivnika kojeg bi trebao lakše pobijediti, preostaje nam vidjeti. Oproštaj ‘‘Last Emperora‘‘ sve je bliže.

Linker
26. travanj 2024 04:27