Ostalo

Sin Matta Hughesa nije imao debi za pamćenje: Podosta uvjerljivo poražen je na eventu koji je predvodio Pat Miletich

Jordan Clark (lijevo) i Brandon Mills (desno)

 Screenshot (mma Fighting)
Brandon Mills privukao je pažnju na sebe zbog imena svog oca, ali njegov protivnik nije bio pretjerano impresioniran

Jučer smo vam pisali o Brandonu Millsu, 21-godišnjaku iz SAD-a i debitantu na sinoć održanom Caged Agression 36 eventu. Na prvu se postavlja pitanje: ‘‘Zašto neki debitant iz SAD-a dobiva posebnu pažnju?‘‘, ali odgovor leži u činjenici da se radi o sinu Matta Hughesa.

Matt Hughes jedan je od najvećih UFC-ovih boraca u povijesti i nekadašnji prvak velter kategorije. Još od 2011. godine Hughes je umirovljen, a njegov sin Brandon Mills (ne nosi Hughesovo prezime) želi ga naslijediti.

‘‘Znao sam da se tata borio, ali mislio sam da se više radi o nečemu kao što je WWE. Nije mi dugo trebalo da shvatim o čemu se radi i koliko je dobar i dominantan bio moj otac.‘‘, rekao je Mills u intervjuu za MMA Junkie.

Njegov put ka profesionalnom sportu prožet je brojnim raspravama s ocem koji ga je pokušao odvući što dalje od borilačkog sporta, ali više o cijeloj toj priči možete pročitati klikom na LINK.

Hughesov sin odradio je svoj profesionalni debi na sinoć održanom eventu, ali neće ga pamtiti po dobrome. Nakon četiri pobjede u četiri amaterska nastupa, Brandon Mills porazom je zakoračio među profesionalce. Blago iskusniji Jordan Clark (2-1-0 uoči meča) porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca nakon 15 minuta borbe.

Prema izvještaju MMA Fightinga, meč je ponudio zanimljive ‘‘grappling‘‘ razmjene, a Hughesov sin početkom borbe demonstrirao je dobre hrvačke vještine kojima je pomalo podsjetio na svog oca. Nažalost po Hughesa i njegovog sina, kako je meč odmicao, Clark je sve više preuzimao inicijativu.

Mills je u nekim trenucima meča izgledao kao da mu je važnije prikazati se kao ‘‘showman‘‘, nego doći do pobjede, dok je Clark bio na jasnoj misiji. Više kontrole i više vremena provedenog u dominantnim pozicijama argumenti su koji su doveli Clarka do pobjede, a Hughesovom sinu preostaje povratak u dvoranu i dodatni rad na svojim vještinama.

Sigurno Matt Hughes neće biti sretan zbog neozbiljnosti koju je njegov sin pokazao u određenim dijelovima meča, a neće biti sretni niti njegovi treneri u ATT-ju. Hughes je svom sinu osigurao priliku da trenira u jednoj od najboljih dvorana na svijetu, ali Brandon Mills morat će opravdati povjerenje upisivanjem pobjeda.

Naravno, njegova karijera tek je započela i mnoštvo je boraca koji su karijeru započeli porazom, a kasnije upisivali više nego zapažene rezultate. Izvuče li nekakve pouke iz ovog poraza, Brandon Mills itekako stigne izgraditi dobru karijeru.

Inače, event na kojem je nastupio Hughesov sin predvodio je legendarni Pat Miletich. Borac nadimka ‘‘The Croatian Sensation‘‘ dominirao je tijekom prve dvije runde dvoboja s Mikeom Jacksonom, nekadašnjim UFC-ovim borcem, ali meč je na kraju ipak izgubio. Miletich se pretjerano iscrpio kroz prve dvije runde i nije mogao nastaviti meč nakon isteka druge runde. Tako je Jackson došao do pobjede prekidom, a više o toj borbi možete pročitati OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 19:21