Ostalo

Slavni promotor potvrdio: 'Hrvatska senzacija' izlazi iz mirovine za meč s još jednim velikanom!

Pat Miletich
 Screenshot (YouTube, UFC)
Čim se smiri situacija s korona-krizom u akciji ćemo nakon više od 11 godina pauze ponovno vidjeti legendarnog Pata Mileticha. Vijest je to koju je ovih dana potvrdio njegov dugogodišnji promotor i menadžer Monte Cox.

Jedan od MMA pionira i prvi UFC-ov prvak u velter kategoriji Pat 'Hrvatska senzacija' Miletich ponovno će navući rukavice, ali ovoga puta za meč po kickboxing pravilima. Njegov protivnik bit će Michael Nunn, bivši svjetski boksački prvak koji je osvajao titule u srednjoj i super srednjoj kategoriji.

Još smo početkom godine pisali o ovom zanimljivom susretu borilačkih velikana iz savezne američke države Iowe. Tada su se kao datum i lokacija spominjali 18. travnja i regija Quad Cities, ali do tog susreta, kao i većine sportskih događanja, nije došlo zbog pandemije koronavirusa.

A da se s planom nastavlja čim prođe ova kriza, potvrdio je menadžer Cox u IT'S TME with Bruce Buffer podcastu.

"Radim na jednoj velikoj priredbi. Možda si već čuo glasine, ali Miletich će se ponovno boriti. Njegov protivnik bit će Michael Nunn, inače sjajan boksač. Ovo je nevjerojatan meč koji će privući publiku. Moglo bi se pojaviti više od sedam tisuća gledatelja u Quad Citiesu (Iowa). Oni su najbolji profesionalni sportaši ili borci s tog područja", izjavio je Cox.

Hrvatsko-američki borac iz Iowe danas ima 52 godine i riječ je o istinskoj borilačkoj ikoni. Nakon što je u ožujku 1998. osvojio UFC 16 turnir u velteru, Miletich je nešto kasnije iste godine pobjedom nad Mikeyjem Burnettom postao prvi UFC-ov prvak u toj kategoriji. Pat je svoj pojas branio četiri puta, a bez istog je ostao 2001. u susretu s Carlosom Newtonom.

Miletich (29-7-2) je svoj posljednji meč odradio u prosincu 2008. kada se pobjedom nad Thomasom Dennyjem povukao u zasluženu mirovinu. Miletich je i član UFC-ove Kuće slavnih te je osnivač Miletich Fighting Systemsa, MMA akademije u kojoj su svoje vještine brusili brojni slavni borci poput legendarnih prvaka Matta Hughesa, Tima Sylvie i Jensa Pulvera.

S druge strane, Nunn danas ima 57 godina. Njegov prvi zapaženiji uspjeh dogodio se davne 1988. godine kada je u meču s Frankom Tateom stigao do IBF-ove titule u srednjoj kategoriji. Amerikanac iz Davenporta taj je pojas branio čak pet puta, odnosno sve do meča s Jamesom Toneyjem koji mu je 1991. nanio prvi poraz u karijeri. Godinu dana kasnije, Nunn je osvojio WBA naslov u super srednjoj te je tu titulu branio četiri puta. Bez ovog pojasa ostao je 1994. kada ga je podijeljenom odlukom sudaca svladao Steve Little.

Michael je boksačku karijeru zaključio 2002. godine s 58-4 i šest pobjeda u nizu. Iste te godine započelo je i jedno crno razdoblje u Nunnovom životu. Naime, bivši svjetski prvak u ljeto 2002. uhićen je nakon što je uhvaćen kako kupuje kilogram kokaina. On je krivnju za taj slučaj priznao, ali je negirao neka prethodna djela preprodaje droge. Nunnu je u konačnici određena zatvorska kazna od 24 godine, ali je na račun dobrog vladanja u 2019. pušten nakon 16 i pol godina provedenih iza rešetaka.

"Policija mu je smjestila i uhvatila ga kako kupuje kilogram kokaina za 100 dolara. Bila je to vrhunska zamka. Kada je završio u zatvoru, okupio je sve pretile ljude i naučio ih kako da se vrate u formu i kako da se drže pravilne prehrane. On je dobar lik kojeg jako dobro poznajem. Dok se borio, skupa smo proputovali velik dio svijeta. U jednom je trenutku on bio najbolji 'pound-for-pound' boksač svijeta s 35-0. Bio je nedodirljiv", spomenuo je Cox u istom razgovoru.

Linker
14. travanj 2024 23:28