Ostalo

Šok u Poljskoj, bivši Pejićev protivnik iza rešetaka! Specijalci mu uletjeli u kuću i uhitili ga pred obitelji

Daniel Rutkowski i Filip Pejić

 Screenshot/YouTube (KSW)
Rutkowski je trećeplasirani izazivač KSW-ove perolake kategorije, a borio se i za pojas s Parnasseom

Praktično svi poljski mediji, a poglavito oni sportski, pišu o tome kako je borac KSW-ove perolake kategorije, Daniel Rutkowski, završio iza rešetaka. Vijest je prvi objavio poljski dnevni list Gazeta Wyborcza, a prema njihovim saznanjima, nekadašnjeg izazivača za KSW-ov pojas "featherweighta" 23. kolovoza uhitili su naoružani pripadnici antiterorističke jedinice u njegovoj obiteljskoj kući u Glinicama.

Prema istom izvoru, pritvaranje Rutkowskog povezano je s velikom istragom koju provodi Okružno tužiteljstvo u Zabrzeu, no ne navode se detalji optužbe odnosno što se točno 35-godišnjem poljskom borcu stavlja na teret.

Pet dana nakon uhićenja, 28. kolovoza, na "Rutekovom" se Instagram profilu pojavilo priopćenje u kojem, među ostalim, stoji: "Uhitili su ga neuniformirani policajci, a uhićenje se dogodilo u kući u kojoj je boravio sa suprugom maloljetnim djetetom. Privođenje je proteklo mirno, nije pružao otpor, no Daniel i njegova rodbina šokirani su cijelom situacijom".

U predmetnom priopćenju također se na navodi što se bivšem prvak u FEN i Babilon MMA promocijama stavlja na teret već, u kontekstu optužbi, stoje samo sljedeće tvrdnje: "Optužbe protiv Daniela potpuno su nerazumljive njemu i njegovom odvjetniku. Štoviše, u ovom trenutku nisu izvedeni nikakvi dokazi koji bi mogli dokazati njegovu krivnju ili valjanost optužbi".

U priopćenju se, nadalje, navodi kako Rutkowski trenutačno čeka razmatranje žalbe koju je uložio na preventivnu mjeru koja mu je određena u obliku istražnog zatvora.

"Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti i molimo sve da se suzdrže od preuranjene presude Rutkowskom. Molimo vas da poštujete privatnost obitelji i omogućite odvjetniku da radi svoj posao i što prije dođe do istine, što će Danielu omogućiti povratak u normalan život", stoji u završnom dijelu priopćenja uz opasku kako je ovo jedini i posljednji komentar na temu borčeva uhićenja.

Domaća borilačka javnost Rutkowskog je imala priliku upoznati krajem listopada 2021. godine, kada se, na KSW 68 priredbi borio s Filipom Pejićem. "Nitro" je sjajno otvorio meč pogodivši i uzdrmavši Rutkowskog "letećim koljenom" na samom startu, a onda ga i zasuvši snažnim ručnim tehnikama, no Poljak je uspio "preživjeti" i vratiti se u borbu, a onda i preokrenuti situaciju u svoju korist i pritiskati sve do sredine druge runde kada je nokautirao Pejića lijevim "high kickom".

Bio je to "Rutekov" debi pod okriljem KSW-a, a pet mjeseci kasnije borio se i za pojas u perolakoj diviziji, no u četvrtoj rundi prvak Salahdine Parnasse prisilio ga je na predaju "rear naked chokeom". Od tada je Rutkowski upisao još pet nastupa u KSW-u te ostvario četiri i jedan poraz, a posljednji se put u oktogonu poljske promocije borio sredinom ožujka ove godine kada je, na KSW 92 priredbi, jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Julija Cesara Nevesa.

Rutkowski je trenutačno trećeplasirani izazivač KSW-ovog "feathweigtha", iza (dvostrukog) prvaka Parnassea, odnosno Roberta Ruchale i Patryka Kaczmarczyka.

Linker
05. rujan 2024 10:25