Ostalo

Što će biti s Eblenom i Mixom? PFL-ov čelnik tvrdi da su najbolji borci na svijetu, ali nema kategoriju za njih

Patchy Mix (lijevo) i Johnny Eblen (desno)

 Screenshot (youtube, Bellator)
Donn Davis osvrnuo se na budućnost dvojice ponajboljih Bellatorovih boraca

PFL-ov čelnik Donn Davis prije nekoliko dana najavio je kako ćemo sljedeće godine gledati event na kojem će biti upareni PFL-ovi i Bellatorovi prvaci. Mnoge je taj event zaintrigirao i već su započele prognoze i analize nadolazećih mečeva.

Nažalost, postoji određeni problem zbog kojih dva ponajbolja Bellatorova borca možda neće biti dio tog eventa. Radi se o Patchyju Mixu (19-1-0), prvaku Bellatorove bantam i kategorije i o Johhnyju Eblenu (14-0), prvaku srednje kategorije.

Naime, PFL nema prvake, odnosno osvajače turnira u tim težinskim kategorijama. Njihov roster nije dovoljno adekvatan za organizaciju turnira u tim kategorijama, pa tako Mix i Eblen nemaju potencijalne protivnike za event na kojem će se obračunati prvaci.

Tu problemi ne staju. Eblen i Mix dovoljno su mladi i gladni borbe, pa bi tako PFL-ov turnirski format mogao odgovarati obojici. Problem leži u tome što PFL ne planira organizirati turnir u njihovim kategorijama, barem ne sljedeće godine, a informaciju je potvrdio upravo Donn Davis.

‘‘Dvije su kategorije, srednja i bantam, u kojima Bellator ima vjerojatno dvojicu najboljih boraca na svijetu. Patchy Mix mogao bi poraziti ‘Sugara‘ (Seana O‘Malleyja). Možda nema frizuru poput njega, ali bolji je borac. Mislim da bi se mnogi složili da je Patchy blagi favorit, ali i da bi to bio dobar meč. Ista stvar s Johnnyjem Eblenom. Dakle, to su dvije težinske kategorije u kojima Bellator možda ima najbolje borce na svijetu. Sljedeće godine nećemo imati te kategorije u turniru, jer smatram da to ne bi bilo korisno za njih dvojicu. Pokušat ćemo uvesti te kategorije tijekom 2025. godine, jer treba nam puna godina da složimo dovoljno snažne kategorije koje će imati smisla u turnirskom formatu.‘‘, rekao je Davis.

Dakle, Donn smatra da uvođenje tih kategorija ne bi bilo od prevelike koristi za Mixa i Eblena, jer obojica bi vjerojatno ‘‘prošetali‘‘ turnirom s obzirom na manjak kvalitetnih boraca koje PFL ima rosteru.

Davis je dodao kako će Eblen i Mix sljedeće godine nastupati na velikim eventima iz takozvane ‘‘superseries‘‘ kategorije. PFL planira organizirati osam takvih evenata tijekom sljedeće godine, a čak šest će ih održati izvan granica SAD-a. Plan je da četiri održe u Europi, a posjetit će Bliski istok, istočnu Aziju, možda čak i Južnu Ameriku.

PFL očito ima velike planove, ali jedno je planirati, a drugo je sprovesti planove u djelo. Vidjet ćemo što će 2024. godina značiti za PFL.

Linker
21. travanj 2024 12:44