Ostalo

Timothy Johnson o najvažnijoj pobjedi karijere: ‘Porazom u toj borbi vjerojatno bih završio karijeru‘

Timothy Johnson
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bellatorov teškaš Timothy Johnson predvodit će ‘‘Bellator 261‘‘ borbom protiv Valentina Moldavskog

Glavna borba na Bellator 261 priredbi odredit će privremenog prvaka teške kategorije. Aktualni prvak Ryan Bader sudionik je poluteškaškog turnira, a kako je pobjedom protiv Lyota Machide prošao u polufinale turnira, obrana pojasa u teškoj kategoriji morat će pričekati neko vrijeme. Bellator je problem odlučio riješiti borbom za privremenog prvaka.

Američki borac Timothy Johnson (15-6-0) odmjerit će snage s Rusom Valentinom Moldavskim (10-1-0). Oba borca trenutno su u dobrim pobjedničkim nizovima. 36-godišnji Amerikanac protiv Moldavskog tražit će četvrtu pobjedu u nizu dok je Rus na nizu od čak pet pobjeda. Posljednji i ujedno jedini poraz u karijeri doživio je još 2016. godine na RIZIN-ovom Grand Prix turniru. Porazio ga je Iranac Amir Aliakbari koji je tom pobjedom ušao u finale turnira, no naš Mirko Filipović ga je nokautirao u prvoj rundi finalne borbe. Johnson je posljednju pobjedu ostvario u revanšu protiv Cheicka Konga na Bellator 248 priredbi u listopadu prošle godine. Francuskog veterana savladao je podijeljenom sudačkom odlukom. Moldavsky je također porazio jednog veterana u svojoj zadnjoj borbi. Roy Nelson nije imao rješenja za sjajnog Rusa te je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Međutim, Timothy Johnson nije bio uspješan u Bellatoru od samog početka kao njegov idući protivnik. Naime, Johnson je nakon otpuštanja iz UFC-a (unatoč pobjedi protiv Marcela Golma u posljednjem UFC nastupu) potpisao za Bellator. Prve dvije borbe katastrofalno su završile za američkog borca. Cheick Kongo nokautirao ga je nakon samo 68 sekundi debija dok je Johnson u drugoj borbi također nokautiran u prvoj rundi. Koban je bio Vitaly Minakov. Njegov treći protivnik unutar Bellatora bio je Tyrell Fortune, a prema kladionicama, Fortune je bio veliki favorit u toj borbi.

Tyrellu je to bio deveti profesionalni nastup, kao i deveti u Bellatoru. Svih osam dotadašnjih protivnika je pobijedio, a kombinacija toga te Johnsonova gubitničkog niza priskrbila mu je status velikog favorita. Ipak, Timothy Johnson pobijedio je nokautom u prvoj rundi nanijevši Fortuneu prvi i još uvijek jedini poraz u karijeri. Bivši UFC-ov teškaš se u razgovoru za MMA Junkie prisjetio te borbe te ju označio vjerojatno najbitnijom u svojoj karijeri.

''To vam je borilački sport i takve se stvari događaju. Da sam izgubio tu borbu, Bellator bi me vjerojatno otpustio, a onda bih se vratio borbama na regionalnoj razini. Bio sam na tom levelu ranije u svojoj karijeri i uistinu je teško preživjeti s novcem koji tamo zaradite. Dakle, to bi vjerojatno bio kraj puta za mene. Ipak, uspio sam se ponovno fokusirati i motivirati te sam nanizao nekoliko stvarno dobrih pobjeda. Ljudi zapostavljaju važnost samopouzdanja u ovome sportu. Kada vas ide, onda vas stvarno ide.'', rekao je Timothy Johnson.

Ovakva poruka mnogim borcima može poslužiti kao ohrabrenje i nada da se stvari uvijek mogu okrenuti na bolje. Idući petak vidjet ćemo može li Johnsona njegovo samopouzdanje odvesti do četvrte pobjede u nizu te ''interim'' pojasa Bellatorove teške kategorije ili će Fedorov učenik produljiti svoj niz na šest pobjeda.

Linker
16. travanj 2024 10:22