Ostalo

Unuk Muhammada Alija uplovit će u profesionalne vode: ‘Planiram biti nasilan i dati ljudima ono što žele‘

Biaggio Ali Walsh (desno)

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Prvi test u profesionalnoj karijeri imat će 24. veljače na PFL vs. Bellator priredbi

Biaggio Ali Walsh konačno postaje profesionalac, ali za unuka Muhammada Alija, napuštanje amaterskih redova samo je formalnost. S obzirom na obiteljsko podrijetlo, Walsh (0-0) je iskoristio priliku da "raste" pred navijačima kao istaknuti amaterski borac na velikim PFL natjecanjima.

Prvi test u profesionalnoj karijeri imat će 24. veljače na PFL vs. Bellator priredbi protiv 19-godišnjaka s omjerom 1-0, Emmanuela Palacia. Za Walsha, osim što je plaćen kao profesionalac, ništa se drugo zapravo ne mijenja.

"Samo još jedna borba, sve je to zapravo ista stvar... Sad sam se navikao. Ovo zapravo nije ništa drugačija borba. Samo planiram biti nasilan i dati ljudima ono što žele vidjeti", kazao je za MMA Junkie.

Možda važnije od fizičkog razvoja bilo je iskustvo boravka pod jakim svjetlima PFL produkcije. Walsh priznaje da je sebi želio dokazati da je na pravom mjestu prije nego postane profesionalac i vjeruje da mu je njegovo amatersko trčanje pomoglo da shvati da je na pravom putu.

"Mislim da je najveće pitanje koje sam imao bilo: Činim li pravu stvar? Zato što se sjećam da nam je PFL došao kad sam kao amater bio 0-1. Razmišljam kao da imam 0-1. Kao što? Vidite li u meni potencijal? Nikad me nećete čuti da kažem da se borim za pojas ili za novac ili nešto slično", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 16:45