Ostalo

Valentina Shevchenko tvrdi: ‘Halle Berry posjeduje sve vještine za odraditi MMA nastup‘

Halle Berry i Valentina Shevchenko

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
UFC-ova prvakinja surađivala je s oskarovkom na snimanju zanimljivog filma

Nedavno je izašao film koji bi mogao privući brojne MMA fanove. ''Bruised (Modrice)'' naziv je filma koji je režirala Halle Berry, a poznata glumica ujedno je i u glavnoj ulozi.

Jackie Justice ime je junakinje filma, a radi se o bivšoj UFC borkinji koja treba veliki povratak. Film zasad uživa veliku popularnost, a može se pogledati putem Netflixa. Međutim, kritičari su podijeljeni i dobar dio je onih koji su razočarani samim filmom.

Međutim, dodatna zanimljivost za MMA fanove jeste pojava Valentine Shevchenko u filmu. UFC-ova prvakinja muha kategorije jedna je od protivnica Halle Berry tokom filma, no ponajbolja MMA borkinja u povijesti dovedena je iz više razloga. Halle Berry u razgovoru za MMA Junkie objasnila je važnost Valentine Shevchenko za taj film.

''Ono što me navelo da imam Valentinu u ovom filmu i na treninzima, jeste činjenica da je moj parter bio puno bolji od stojke. Valentina je 'P4P' jedna od najboljih udaračica koje će ovaj sport ikad iskusiti. Stoga sam pomislila, ako je moj parter poprilično dobar te ako mogu dovesti najbolju udaračicu u mojoj težinskoj kategoriji da odradi film sa mnom, mislim da možemo napravit stvarno dinamičan film.'', započela je Halle, a zatim dodatno pojasnila utjecaj Valentine Shevchenko.

''Treniranje i učenje s njom, ona donosi toliko kredibiliteta borbi. Uvijek nam je davala do znanja što radimo ispravno, a što krivo. Znala sam da imam nekog tko će donijeti autentičnost borbi u filmu. To mi je bilo jako, jako bitno.''

Inače, Valentina Shevchenko navodi da je Halle Berry prošla vrlo teške i rigorozne MMA treninge, kako bi ju što bolje pripremili za film. Shevchenko je u hvalospjevima pričala o vještinama 55-godišnje glumice.

''Ako Halle želi nastaviti s borilačkom karijerom, ako želi ući u kavez i boriti se, ona to može, jer posjeduje sve potrebne vještine. Znam da je dvije ili tri godine već trenirala, sve segmente MMA-a. Bilo je super lako odraditi borilačke sekvence u filmu zato što ona to ima u sebi. U potpunosti rauzmije tehniku i poteze. Tokom treninga, ja idem jako. Što smo bliže bili snimanju, znala sam da mogu ići sve jače jer je Halle inzistirala da osjeti energiju prave borbe.'', izjavila je UFC-ova prvakinja.

Halle Berry također je progovorila o iskustvu treniranja s borkinjom kakva je Shevchenko, a dojam je da Halle nikad nije prošla ovako teške pripreme za snimanje filma.

''Niste iskusili život dok ne osjetite kickove Valentine Shevchenko. Niste živjeli dok vam se to ne dogodi. Sve modrice bile su stvarne.'', dodala je dobitnica Oscara iz 2002. godine (Monster's Ball)

Linker
27. travanj 2024 14:40