Ostalo

Velika senzacija na Igrama u Parizu! Katarina Krišto na korak do medalje, izbacila je ponajbolju džudašicu na svijetu

Miku Takaichi (bijeli kimono) vs. Katarina Krišto (plavi)

 JASPER JACOBS/BELGA MAG/Belga via AF
Sjajna hrvatska džudašica odrađuje turnir karijere na najvećoj džudaškoj smotri

Hrvatska džudašica Katarina Krišto plasirala se u utorak u četvrtfinale u kategoriji do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je pobijedila Japanku Miku Takaichi zlatnim bodom. Pobjeda 22-godišnje Kaštelanke vjerojatno je senzacija dana na Olimpijskom turniru, jer Takaichi je bila među glavnim favoritkinjama za osvojiti odličje, možda čak i ono najsjajnije. Ipak, njenim planovima došao je kraj već u osmini finala, a zaustavila ju je upravo naša Krišto.

Prve četiri minute borbe su završile bez pobjednika, a onda je u nastavku bilo potrebno nešto više od tri minute da Krišto dođe do pobjede zlatnim bodom. 22-godišnja Krišto, 12. džudašica svijeta tako je šokirala Takaichi koja je na svjetskoj rang ljestvici na osmom mjestu. Krišto je nakon velikog savlja nad Miku Takaichi upisala još jednu ogromnu pobjedu. U četvrtfinalnom ogledu Krišto je porazila reprezentativku Južne Koreje Kim Ji-Su. Ponovno je meč završio bez osvojenih bodova nakon prve četiri minute i uslijedila je borba za zlatni bod. Ipponom je Krišto došla do pobjede nad 16-rangiranom džudašicom.

Ulazak u polufinale doveo je Krišto na samo jedan korak do medalje. Dva meča zagarantirana su joj do kraja turnira. Upiše li pobjedu, čeka ju naravno finale, a u slučaju poraza slijedi borba za broncu. Polufinalni nastup na rasporedu je iza 16:00 sati. Nadamo se da će Krišto okruniti ove sjajne nastupe medaljom koju gotovo nitko nije predviđao.

Kaštelanka je u prvom kolu pobijedila Nadiu Mitchiko Guimendego iz Centralnoafričke Republike na dva waza-arija, a zatim su uslijedile spomenute pobjede u mečevima protiv predstavnica iz Azije.

Linker
15. rujan 2024 11:39