Ostalo

(VIDEO) 25 centimetara prednosti u visini i 20-ak kilograma u težini: Pogledajte sparing Volkanovskog i NBA zvijezde

Jamal Murray i Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Alexander Volka
Prvak UFC-ove perolake kategorije odradio je grappling sparing s popularnim igračem Denver Nuggetsa

Alexander Volkanovski nerijetko odradi trening s poznatim osobama koje ne dolaze iz svijeta MMA-a. Tako smo proteklih mjeseci gledali trening Volkanovskog i Logana Paula, a Mark Zuckerberg također je imao privilegiju trenirati s UFC-ovim prvakom perolake kategorije.

Osim spomenutog dvojca, s Volkanovskim je trenirao i Jamal Murray, vrlo poznati košarkaš iz NBA lige. Playmaker Denver Nuggetsa veliki je fan MMA-a, a na treningu s Volkanovskim testirao je svoje ‘‘grappling‘‘ vještine.

193 centimetara visok i 100-ak kilograma težak Murray okušao se prvakom UFC-ove kategorije do 66 kilograma. Volkanovski je 25 centimetara niži od Murrayja, osjetno je lakši, ali po tko zna koji put, tehnika je nadjačala snaga.

Na samom početku videa, Murray je izazvao Volkanovskog da ga završi ‘‘submissionom‘‘ unutar jedne minute. Dobro se poznati košarkaš branio, izbjegavao je napade Volkanovskog, ali sa zvukom sirene tapkao je na ‘‘giljotinu‘‘. Mogao je Volkanovski završiti posao vjerojatno i puno ranije, ali nešto lakše je radio s igračem Denver Nuggetsa.

Kroz ostatak videa možete uočiti kako je Murray konstantno pokušavao iskoristiti svoje fizikalije prilikom ‘‘grapplinga‘‘ s Volkanovskim, dok se UFC-ov prvak dobro zabavio i nekoliko puta je završio Murrayja. Po završetku sparinga, Volkanovski je ipak pohvalio Murrayja.

‘‘Puno je bolji u ovome, nego ja u igranju košarke.‘‘, rekao je Volk, na što se Murray apsolutno složio.

Naravno da profesionalni košarkaš nije mogao parirati profesionalnom borcu, ali Jamal Murray pokazao je solidne vještine za jednog košarkaša i tko zna, možda nekad u budućnosti odradi i neki ‘‘grappling‘‘ meč.

Linker
26. travanj 2024 21:50