Ostalo

(VIDEO) Bivši UFC borac nokautirao Alexeya Oleinika u prvoj rundi

  Alexey ‘Udav‘ Oleinik  

 Fadeichev Sergei/TASS/Profimedia
Možda mu je vrijeme za mirovinu

Ruski veteran mješovitih borilačkih vještina vratio se sinoć u akciju prvi puta nakon odlaska iz UFC-a. To nažalost nije prošlo kako je on zamišljao; završio je nokautiran već u prvoj rundi. S druge strane stajao je još jedan UFC veteran, Oli Thompson, koji ga je teško nokautirao snažnom desnicom već u prvoj rundi.

Točno 4 minute i 42 sekunde trebalo je Oliju da završi "udava". Ovo je bio klasičan "walk off" nokaut i pokazatelj da je Alexeyu možda stvarno već vrijeme za mirovinu. Ruski borac je karijeru u UFC-u započeo nakon što je na iznenađenje svih pobijedio našeg Cro Copa, da bi u idućih nekoliko godina odradio još 17 nastupa u Oktagonu.

U tom razdoblju Oleinik je pobjeđivao borce kao što su Travis Browne, Mark Hunt i Fabricio Werdum, a gubio je također samo od top UFC teškaša. U posljednjih pet nastupa unutar UFC-a upisao je četiri poraza, a posljednji ga je pobijedio Ilir Latifi prije nego je konačno otpušten. Sada nakon nešto malo više od pola godine Alexey se pokušao vratiti na pobjedničke staze u nešto slabijoj konkurenciji, no to mu nije pošlo za rukom.

Oli Thompson se ovom pobjedom vratio na pobjedničke staze nakon četiri uzastopna poraza. U posljednjih šest nastupa Olija su pobijedila čak trojica hrvatskih boraca; prvo ga je 2019. godine u KSW-u nokautirao Ante Delija, zatim je na FNC-ovom eventu u Osijeku bolji od njega bio Saša Milinković, da bi ga prošle godine u drugoj rundi ‘high kick‘ udarcem nokautirao Ivan Vitasović.

Linker
16. travanj 2024 18:52