Ostalo

(VIDEO) Borac tražio otvoreni 'fajt', par sekundi kasnije opako je nokautiran

Dik vs. Makashvili
 screenshot
Krasan nokaut viđen je na ACA 109 priredbi, jučer održanoj u poljskom Lodzu

Spomenuti nokaut dogodio se u borbi perolake kategorije između Gruzijca Levana Makashvilija (17-3) i Romana Dika (8-4) iz Češke, a osim nokauta je zanimljivo i ono što mu je prethodilo.

Nakon gotovo pune dvije runde, tijekom kojih Dik nije uspijevao odgovarati na brzinu Makashvilija, koja je uključivala eksplozivne napade i izlaske iz istih nakon udarca ili dva, Čeh je frustirano podigao ruke i zatražio od svog protivnika otvorenu borbu. U tim trenucima ušlo se u posljednjih pola minute druge runde i Makashvili je odlučio prihvatiti poziv na razmjene udaraca.

Tada se ispostavilo kako Dikov poziv baš i nije bio najpamentiji potez za njegovo dobro. Samo par sekundi kasnije Čeh je završio teško nokuatiran, odnosno ležao je bez svijesti na podu, dok je Makashvili slavio svoju šestu pobjedu u posljednjih sedam borbi, ujedno sedmu u karijeri nokautom.

ACA je na svoje stranice postavio snimku kraja borbe, koja još jednom dokazuje onu staru da je potrebno paziti što želiš. Moguće da ti se isto i ostvari, no ne s ishodom kakvom si se nadao. Roman Dik je možda naučio lekciju.

Linker
19. travanj 2024 20:04