Ostalo

(VIDEO) Dvije legende i Muay Thai golim šakama: Buakaw i Saenchai napokon su odradili meč na BKFC-ovom eventu

Buakaw Banchamek

 Screenshot (youtube, Bkfc)
Legendarni Muay Thai borci inače su dobri prijatelji, ali pristali su obračunati se prema posebnim pravilima

Više od godinu dana priča se o meču između Buakawa i Saenchaija, dvojice legendarnih Muay Thai boraca. Saenchai i Buakaw po mnogima su ujedno i najbolji borci u povijesti tog sporta, a BKFC je u desetom mjesecu prošle godine najavio njihov međusobni obračun.

Kako je vrijeme odmicalo, činilo se da njihov međusobni okršaj pod okriljem BKFC-a (‘Bare Knuckle Fighting Championship) nećemo niti dočekati, ali do borbe je sinoć ipak došlo.

BKFC je gostovao na Tajlandu, a dvojica legendarnih boraca predvodili su event. Buakaw i Saenchai borili su se prema posebnim pravilima, a zapravo se radilo o Muay Thai borbi bez uporabe rukavica (‘bare knuckle‘).

Meč je bio ugovoren na pet rundi po dvije minute, a jednoglasnom odlukom sudaca (49-46, 50-46, 48-47) slavio je 41-godišnji Buakaw Banchamek. 43-godišnji Saenchai nije bio toliko konkretan i frekventan sa svojim udarcima, a razlika u veličini i visini također je igrala određenu ulogu.

Nećemo vam previše pisati o samom tijeku meča, jer BKFC je jako brzo reagirao i objavili su snimku kompletnog meča na svom YouTube kanalu. Najbolje je da sami pogledate kako se odvijao ovaj meč između dvojice veterana. Mi ćemo dodati da je prema podacima s Wikipedije, Buakaw je upisao 240 pobjeda, 24 poraza i 14 neriješenih ishoda u svojoj karijeri. Jedan njegov meč završen je ‘‘no contestom‘‘, a iza njega je 279 mečeva. Lako je moguće da je Buakaw odradio još više mečeva, ali ovo su podaci koje možemo nazvati službenim.

Saenchai je prema Wikipediji bio još aktivniji. Legendarni Tajlanđanin odradio je 378 mečeva u karijeri, a slavio je 327 puta. 49 puta je izgubio, a dva njegova meča završena su bez pobjednika. Sve do jučer, Saenchai nije osjetio poraz od 2014. godine, a nakon toga je odradio ukupno 70 mečeva. Jedan od tih mečeva završio je neriješenim ishodom, a Saenchai je upisao pobjedu u ostalih 69. Sinoć održani meč protiv Buakawa ne piše mu se u službenu statistiku, jer radilo se o meču prema modificiranim pravilima.

Snimku meča između Saenchaija i Bukawa pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 11:05