Ostalo

(VIDEO) Fedor se jako loše proveo u prvom meču protiv Badera: Prisjetite se tog ekspresnog nokauta

Ryan Bader vs. Fedor Emelianenko

 Screenshot (youtube, Bellator Mma)
Velikan ovog sporta pokušat će se revanširati u drugom mjesecu sljedeće godine

Velike vijesti došle su iz Bellatora prije nekoliko sati. Fedor Emelianneko (40-6-0), po mnogima največi MMA borac u povijesti službeno je ugovorio svoj oproštajni nastup. Ne, neće to biti u Moskvi, odnosno neće biti u Fedorovoj Rusiji. Tome se rijetko tko i nadao zbog ratnog stanja između Rusije i Ukrajine.

Fedor će se oprostiti u Inglewoodu (Kalifornija), a nastupit će pod okriljem Bellatora. Veliki ‘‘The Last Emperor‘‘ predvodit će Bellator 290 event zakazan za 4. veljače (2. mjesec) 2023. godine, a čeka ga obračun za Bellatorovu titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Ryan Bader (30-7) bit će njegov protivnik, a radi se o protivniku na kojem je Fedor zapravo i inzistirao. Neće to biti lak zadatak za Fedora, jer Bader je sedam godina mlađi i zasigurno je u boljoj formi od 46-godišnjeg Emelianenka. Ipak, Fedor je s razlogom tražio ovaj meč.

Ne radi se toliko ni o samoj tituli prvaka, koliko o činjenici da ga je Bader uvjerljivo porazio u prvom mjesecu 2019. godine. Fedor i Bader tada su se obračunali u finalu Bellatorova Grand Prixa za teškaše, a Fedor je poražen nakon samo 35 sekundi borbe. Radi se o drugom najbržem Fedorovom porazu u karijeri. Tsuyoshi Kohsaka pobijedio ga je 2000. godine nakon samo 17 sekundi, ali radilo se o prekidu od strane doktora, zbog posjekotine.

No, vratimo se na rivalstvo Fedora i Badera. Velika je vjerojatnost da bi se Fedor povukao još tada da je uspio doći do pobjede i silno je htio osvojiti Grand Prix i nagradu od milijun dolara. Poraz bi možda lakše prihvatio da nije došao tako ekspresno, nakon što ga je Bader sjajno pogodio ljevicom, a zatim dovršio posao na tlu.

Odradio je Emelianenko dva nastupa nakon toga, a Quintona Jacksona i Timothyja Johnsona porazio je u prvoj rundi. To mu je očito dalo samopouzdanja da zatraži novu priliku protiv Ryana Badera.

Teško je predvidjeti tko će pobijediti, ali realnost je da Bader ima veće šanse. Međutim, Fedor će sigurno dati sve od sebe da u revanšu pruži daleko bolji nastup od onog u prvoj borbi protiv Badera. Ako ste kojim slučajem propustili taj meč, sada je prava prilika da pogledate kako je Fedor uspio tako brzo izgubiti.

Snimka nokauta nalazi se u videu pri dnu teksta, a ukoliko želite pogledati cijeli meč u trajanju od 35 sekundi, zajedno s ulascima u kavez i najavama, to možete napraviti klikom OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 19:04