Ostalo

(VIDEO) Kayla Harrison lakoćom do PFL finala, puno drame i uzbuđenja u velter turniru

Ray Cooper III vs. Chris Curtis
 screenshot/PFL
Održana je prva priredba doigravanja druge sezone Professional Fighters League turnira, nakon čega su poznati finalisti u muškom velteru te finalistice ženske lake kategorije. To su Ray Cooper III i Glaico Franca te Kayla Harrison i Larissa Pacheco.

Kayla Harrison izborila je svoje mjesto u finalu PFL turnira ženske lake kategorije, gdje će se boriti za nagradu od milijun dolara. To je izborila možda i lakše nego što su mnogi očekivali, budući da niti u jednom od tri ovosezonske borbe nije bila niti približno ugrožena. Polufinalna protivnica bila joj je Bobi Jo Dalziel, koja je dan ranije uskočila kao zamjena i dala je sve od sebe. No, ćim je borba završila na podu, bilo je samo pitanje vremena kad će doći kraj. To se dogodilo nakon tri i pol minute, a tehnika kojom je upisala pobjedu bila je poluga na ruci. Ipak, veliko iznenađenje dogodilo se u drugoj borbi. Od samog starta turnira očekivalo se kako će publika dobiti priliku gledati veliko finale između Kayle i Sarah Kaufman. No, Kaufman je odradila možda i jednu od najlošijih borbi u karijeri. Nevjerojatno loš taktički pristup rezultirao je porazom od Larisse Pacheco čistom sudačkom odlukom nakon tri runde. Tako će Pacheco dobiti priliku ponovno se boriti protiv Harrison. U prvoj ovosezonskoj borbi izdržala je Brazilka pune tri runde, no ozbiljnije ugroziti trijumf dvostruke zlatne olimpijke nije uspjela.

Turnir muškog veltera prošle sezone bio je jedan od uzbudljivijih, a čini se kako će se isto ponoviti i ove. Već se to lako dalo zaključiti po izuzetno sadržajnoj prvoj borbi, u kojoj je Ray Cooper III savladao Sadibou Syja tek nakon dodatne sudačke odluke. Naime, nakon dvije runde bilo je neodlučeno pa se pristupilo novom načinu bodovanja u kojoj suci donose odluke na temelju dojma cijele borbe. PFL je tako iz svojih pravila izbacio prošlosezonski sistem gdje se u takvom slučaju prolazak u daljnji krug dodjeljuje pobjedniku prve runde. Prvopostavljeni borac Glaico Franca zato je čistom odlukom savladao Andrea Fialha, a to je su napravili prošlosezonski pobjednik Magomed Magomedkerimov protiv Chrisa Curtisa te David Michaud protiv Johna Howara.

Prije prvog polufinala došlo je do jedne zanimljive situacije. Naime, Chris Curtis se nakon poraza od Magomedkerimova umirovio ostavivši rukavice na podu kaveza, no to je bila najkraća mirovina u MMA povijesti budući da Rus nije bio u stanju nastaviti zbog ozljede te je Curtis uskočio na njegovu poziciju. To je rezultiralo puno ružnijim odlaskom u mirovinu, budući da ga je Cooper brutalno nokautirao početkom druge runde i time je izborio svoje drugo PFL finale. Prošle sezone bio je najuzbudljiviji borac cijelog PFL-a, no u finalu nije mogao odgovoriti na dagestansko hrvanje. Ovog puta imat će stilski puno prigodnijeg protivnika, no puno bi finalnom borbom trebala dobiti i publika. David Michaud do finala je došao uz "brawlerski" pristup koji se posebno očitovao u polufinalu. On i Glaico Franca odradili su najuzbudljivijih 15 minuta ovogodišnje PFL sezone, a pobjedu je uzeo uistinu "za dlaku". Franca je čak bio bliže da završi borbu, Michaud je nakon nekih udaraca uistinu čudom ostao na nogama, a to je rezultiralo time da je jedan sudac Franci dodijelio 10:8 rundu, što mu ipak nije bilo dovoljno. Dvije runde blage prednosti za Michauda odvode ovog borca u finale gdje se protiv Raya Coopera može očekivati prava kanonada.

Održane su i dvije borbe izvan turnira u kojima su pobjede upisali Nikolay Aleksakhin i Brendan Loughane, borac koji je široj javnosti postao poznat nakon nevjerojatne odluke Dane Whitea tijekom njegovog Contender Seriesa. Ova oba borca bit će sudionici turnira treće sezone.

Idući PFL-ov event na rasporedu je već u noći s četvrtak na petak, kad će se tražiti finalisti turnira perolake i lake kategorije. Snimku cijele PFL 7 2019 priredbe možete pogledati OVDJE.

PFL 7 2019 - Rezultati

David Michauddef.Glaico FrançaVećinska sudačka odluka
Ray Cooper IIIdef.Chris CurtisKO (punch)R20:11
Kayla Harrisondef.Bobbi Jo DalzielPrisiljavanje ne predaju (armbar)R13:32
Larissa Pachecodef.Sarah KaufmanJednoglasna sudačka odluka
David Michauddef.John HowardJednoglasna sudačka odluka
Magomed Magomedkerimovdef.Chris CurtisJednoglasna sudačka odluka
Glaico Françadef.André FialhoVećinska sudačka odluka
Ray Cooper IIIvs.Sadibou SyNeodlučena borba
Nikolay Aleksakhindef.Jesse RonsonTKOR13:37
Brendan Loughnanedef.Matt WagyJednoglasna sudačka odluka
Linker
17. travanj 2024 16:41