UFC

Chimaev ipak mora na operaciju zbog ozljede koju je zaradio protiv Usmana: ‘Vratit ću se i smrskati nekoga!‘

Khamzat Chimaev

 JULIEN_BRONDANI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Julien_brondani/imago Sportfotodienst/profimedia
Suprotno prvotnim najavama, čečenski će borac ipak biti podvrgnut operativnom zahvatu

Khamzat Chimaev u pobjedničkom se stilu vratio u oktogon nakon što je na UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju slavio protiv Kamarua Usmana podijeljenom sudačkom odlukom. "Borz" je, međutim, tu pobjedu platio ozljedom zbog koje će, suprotno prvotnim najavama, ipak morati na operaciju - što znači da ga ponovno neko vrijeme nećemo gledati u akciji unutar kaveza.

Chimaev je, naime, u okršaju s Usmanom zadobio puknuće ligamenta ruke, a iako su prve informacije iz njegovog tabora govorile kako će najvjerojatnije izbjeći operativni zahvat, opetovana liječnička procjena pokazala je kako će čečenski borac ipak morati pod "nož", a to je sada potvrdio i on sam.

"Ići ću na operaciju za tjedan ili dva", rekao je 29-godišnjak tijekom Instagram "livea", a potom zaključio na sebi svojstven način: "Nakon toga slijedi oporavak, a onda ću se vratiti i smrskati nekoga. UFC 300, idemo! Dana White, učini da se to dogodi!"

Khamzat, dakle, smatra da će njegova rehabilitacija, kao i potpuni povratak u trenažni proces, biti okončani prije jubilarne UFC 300 priredbe koja bi se, prema svemu sudeći održati u travnju sljedeće godine, te se već vidi kao dio tog "eventa". Hoće li se njegovi planovi realizirati, hoće li doista nastupiti na UFC 300 spektaklu i tko će mu biti eventualni protivnik, saznat ćemo u narednim mjesecima.

Linker
28. travanj 2024 01:15