Ostalo

(VIDEO) KSW otvorio godinu zanimljivom priredbom: Legendarni Materla upisao je novu pobjedu nokautom

Michal Materla

 Ksw
Laka kategorija zadržala je prvaka, dok je promjenu doživjela KSW-ova poluteška kategorija

Najjača poljska MMA promocija, zanimljivom KSW 66 priredbom otvorila je 2022. godinu. Čak dva meča za pojas, imali smo prilike gledati, a i legende promocije poput Michala Materle pronašli su svoje mjesto na programu ovog eventa. Poljski grad Szczecin bio je gost KSW 66 eventa.

Marian Ziolkowski (24-8-1) zadržao je pojas prvaka lake kategorije. Poljski borac u glavnoj borbi večeri, porazio je sunarodnjaka Borysa Mankowskog (22-9-1), jednoglasnom odlukom sudaca (48-47 x3). Druga je ovo obrana titule za Ziolkowskog koji je pojas osvojio krajem 2020. godine, porazivši Romana Szymanskog. Inače, titulu je do tada držao Mateusz Gamrot, no on je prešao u UFC unutar kojeg sada uspješno nastupa.

Borba između Ziolkowskog i Mankowskog ponudila je puno taktičkog i tehničkog nadmetanja. Prvak je prezentirao sjajne kretnje i jako dobre boksačke tehnike, od kojih se isticao prednji direkt. Mankowski s druge strane, pokušavao je skraćivati distancu, pritiskati protivnika uz žicu kaveza te zatim dolaziti do rušenja. Ipak, u globalu je Ziolkowski bio nešto uspješniji s držanjem borbe na distanci i na koncu je slavio jednoglasnom odlukom. 32-godišnji Mankowski bio je u nizu od tri uzastopne MMA pobjede, no nije pokazao dovoljno za osvajanje pojasa.

Podsjećamo, Borys Mankowski nekadašnji je prvak KSW-ove velter kategorije, a pojas je izgubio 2017. godine. Tada ga je porazio naš Robert Soldić, a regionalni fanovi pamte Mankowskog i po pobjedi nad Vasom Bakočevićem na KSW-ovoj priredbi održanoj u Zagrebu (2019. godine).

U sunaslovnoj borbi večeri, gledali smo borbu za prvaka poluteške kategorije. Nakon više od šest godina vladavine, Tomasz Narkun izgubio je pojas prvaka. Ibragim Chuzhigaev slavio je jednoglasnom odlukom i tako je već u debiju za KSW, odmah došao do pojasa. Više o toj borbi, možete pročitati OVDJE.

Michal Materla, legendarni KSW-ov borac, krajem 2020. godine brutalno je poražen od strane Roberta Soldića. Međutim, 37-godišnjak se vratio u devetom mjesecu 2021. godine i jednoglasnom odlukom slavio je protiv Moisea Rimbona. Dodao je Materla još jednu pobjedu svome rezimeu, savladavši Jasona Radcliffea na prvoj ovogodišnjoj KSW-ovoj priredbi. Materla je sjajnim overhandom i GNP-om nokautirao svog protivnika u prvoj rundi, na opće oduševljenje domaće publike. Bila je to 31. pobjeda za Materlu, u njegovom 39. profesionalnom MMA nastupu.Ukupno 11 puta, Materla je slavio nokautom. Snimku nokauta protiv Radcliffea, pogledajte ispod ovog odlomka.

Izuzev tri navedene borbe, na programu smo gledali još sedam mečeva. Neka od poznatih KSW-ovih imena poput Krystiana Kaszubowskog i Sebastiana Rajewskog, uspješno su otvorili 2022. godinu, a kompletne rezultate priredbe, pročitajte pri dnu ovog teksta.

KSW 66 - rezultati:

Marian Ziolkowski def. Borys Mankowski via jednoglasnom sudačkom odlukom

Ibragim Chuzhigaev def. Tomasz Narkun via jednoglasnom sudačkom odlukom

Michal Materla def. Jason Radcliffe via KO/TKO - R1, 04:07

Krystian Kaszubowski def. Robert Maciejowski via jednoglasnom sudačkom odlukom

Sebastian Rajewski def. Niklas Bäckström via jednoglasnom sudačkom odlukom

Wojciech Janusz def. Damian Skarżyński via submission (RNC) - R1, 02:04

Donovan Desmae def. Lukasz Rajewski via submission (triangle armbar) - R2, 04:07

Gracjan Szadziński def. Francesco Moricca via KO/TKO - R2, 01:58

Kacper Koziorzebski def. Hubert Szymajda via jednoglasnom sudačkom odlukom

Patryk Surdyn def. David Martinik via jednoglasnom sudačkom odlukom

Linker
22. travanj 2024 08:36