Ostalo

(VIDEO) Loša strana low kickova: Pogledajte tešku ozljedu južnoafričkog teškaša

Willem Smith vs. Ivan Strydom

 Twitter (efc)
42-godišnji borac iz Južnoafričke Republike pretrpio je težak prijelom noge

Prošli vikend u Johannesburgu održana je EFC 92 priredba. Extreme Fighting Championship poznata je promocija iz Južnoafričke Republike, a 2019. godine i hrvatski borac Karlo Caput nastupio je na njihovom eventu.

Borac iz Dubrovnika borio se tada za pojas u perolakoj kategoriji, no Igeu Kabesa nokautirao ga je u prvoj rundi. EFC 92 priredba također je ponudila jedan meč za pojas. Luke Michael u borbi za prvaka srednje kategorije, savladao je Pupangu Tresora.

Međutim, jedan od najupečatljivijih trenutaka dogodio se u prvoj borbi večeri. Dvojica domaćih teškaša, Ivan Strydom i Willem Smith, otvorili su EFC 92 priredbu. Borba nije dugo potrajala. Smith je tijekom prve runde uputio low kick, pogodio je nogu protivnika ali je izvukao puno deblji kraj.

Smithu je pukla noga na gotovo identičan način kao nekoć Chrisu Weidmanu, Andersonu Silvi ali i Marcinu Tyburi. Težak je to poraz za 42-godišnjeg borca koji sada ima pet poraza u šest profesionalnih nastupa. Iako je po omjeru jasno da se radi o ne naročito ozbiljnom borcu, poprilično je vjerojatno kako se nakon ove ozljede neće vraćati u kavez.

Oporavak od ovakvih teških prijeloma dugotrajan je i težak. Ante Delija prije nekoliko dana u Podcast Inkubatoru izjavio je kako i dalje ima blokadu kad su low kickovi u pitanju. Koliko 42-godišnji borac s jednom pobjedom u šest nastupa ima želje vraćati se nakon ovakve ozljede, samo on zna.

Linker
25. travanj 2024 08:18