Ostalo

(VIDEO) Muškarac nožem napao umirovljenog MMA borca: Brzo je ostao bez noža i požalio zbog napada

Javier Baez lijevo | Javier Baez u obračunu s naoružanim napadačem (gore desno i dolje desno)

 Instagram (javier Baez)
Umirovljeni borac bantam kategorije (-61 kg) bez većih problema obračunao se s agresivnim napadačem

Zanimljiv slučaj zabilježen je prije nekoliko dana na Floridi. Muškarac imena Omar Marrero odlučio je fizički napasti profesionalnog MMA borca, Javiera Baeza (5-2-1).

Sve se odvilo na parkingu, a Marrero je bio naoružan nožem, a Baez je netom prije napada sjedio u svom automobilu. Nije poznato kakvu točno je namjeru imao napadač, ali poznato je da se nije dobro proveo u svom napadu na sada umirovljenog borca.

Prema navodima policije, Marrero je nožem udario po staklu automobila, a zatim je otvorio vozačeva vrata i pokušavao je ozlijediti Baeza.

‘‘Vrištao je i ponašao se poput luđaka. Mislim da je bio pod drogama.‘‘, izjavio je Baez za NBC Miami. Uspio je Baez izbjeći napad i razoružati napadača, ali Marrero je potegao drugi nož.

Baez je do tada stigao izaći iz automobila i upustiti se u obračun s napadačem. Tu su nastupile njegove borilačke vještine, a bez većih problema Baez je napadača bacio na tlo i zatim ga je zaključao u ‘‘arm triangle‘‘ gušenje. Dok ga je držao u gušenju, Baez je uspješno i razoružao napadača te je nož odmaknuo dalje od njega.

‘‘Zaključao sam ga u gušenje i on je jednostavno ispustio nož. Nitko u takvim situacijama ne razmišlja o ničemu drugom osim o hvatanju zraka.‘‘, objasnio je MMA borac, a zatim je prepričao što je uslijedilo nakon što je Marrera zaključao u BJJ zahvat.

‘‘Uspio sam ga držati dolje svojim koljenom, a zatim sam nazvao policiju. On se probudio iz nesvijesti, a policija je ubrzo došla i sve je dobro završilo, bez većih problema.

50-godišnji napadač Omar Marrero trenutno je u pritvoru i čekaju ga optužbe za provalu i oružani napad. Javier Baez s druge strane uspio je izaći iz cjelokupne situacije bez ikakvih ozljeda, a poznavanje borilačkih vještina vjerojatno muje spasilo život u ovoj situaciji. Sam Baez u objavi na Instagramu istaknuo je kako se hrvanje ispostavilo boljim oružjem od noža.

34-godišnji Baez za sebe ima osam profesionalnih MMA nastupa, a upisao je pet pobjeda, dva poraza i jedan remi. Nastupao je uglavnom na lokalnoj i regionalnoj sceni, a nakon dva uzastopna poraza koja je upisao tijekom 2017. i 2018. godine, Baez se povukao iz profesionalnog sporta. Nastavio je Javier trenirati i baviti se trenerskim poslom, a nakon obračuna s naoružanim napadačem, Baez će sigurno pridobiti mnoštvo klijenata koji će htjeti trenirati pod njegovim mentorstvom.

Linker
23. travanj 2024 19:10