Ostalo

(VIDEO) NA DANAŠNJI DAN: Rođen je jedan od najvećih boraca u povijesti KSW-a

Mamed Khalidov

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, MAMED KHALIDOV)
Svojedobno je bio najbolji borac van UFC-a

U našoj novoj rubrici Na današnji dan već ste imali priliku pročitati nekoliko tekstova, što rođendanskih, što o nekim borbama, no danas se vraćamo na prvobitnu tematiku. Danas je rođendan jednom od najprepoznatljivijih ikona najjače poljske promocije KSW-a, Mamedu Khalidovu koji je na ovaj svijet došao prije 43 godine.

Rođen je u Čečeniji, a s 12 godine krenuo je treninzima u borilačkim sportovima. Kada je imao 17 godina, preselio se u Poljsku gdje je ostao do dan danas i gdje je intenzivnije krenuo trenirati razne discipline, poput hrvanja, boksa i taekwondoa. Zanimljiva činjenica jest da je svoju MMA karijeru započeo s dva poraza. To je bilo 2004. godine kada je u petom i devetom mjesecu nastupao na Shooto Lithuania priredbama, a nakon toga uspio je povezati nekoliko pobjeda.

Borio se protiv Pokrajca i Soldića

Ono što je zanimljivo spomenuti jest da se 2007. godine borio protiv Igora Pokrajca. Borba se održala na Pagu, a riječ je Boxing Explosion 2 priredbi. Khalidov je uspješno slavio protiv "Dukea" u drugoj rundi pomoći poluge na nozi te je njegova karijera polako doživljavala pravi zamah.

Treba spomenuti da je svojevremeno bio možda i najbolji borac koji je bio van UFC-a, no jednostavno je toliko dobro zarađivao u KSW-u da nije bilo potrebe ići drugdje. Žario je i palio srednjom kategorijom u kojoj je nekoliko puta bio prvak, no hajdemo na nešto bližu povijest.

Prije nešto manje od tri godine, u listopadu (deseti mjesec) 2020. godine, napao je pojas srednje kategorije kojeg je držao Scott Askham. Bila je to njihova druga borba nakon 2019. kada je Askham slavio, no ovaj put Khalidov je na spektakularan način došao do pobjede i pojasa, a nokaut možete pogledati u videu ispod.

Nakon toga, imao je pauzu preko godinu dana, a onda je uslijedila borba s Robertom Soldićem. "Robocop" se podigao u srednju kategoriju po drugi put da bi pokušao postati prvak dvije divizije, što je i uspio brutalno nokautiravši Khalidova u drugoj rundi, a i taj nokaut pogledajte u videu ispod.

Pokazao je klasu protiv ‘Pudziana‘

Vratio se nakon godinu dana, a ovoga puta protivnik mu je bio najveća legenda u KSW-u, Mariusz Pudzianowski. Iako je razlika u kilaži bila velika, Khalidov je pokazao koliko je kvalitetniji borac te je pobijedio tehničkim nokautom u manje od dvije minute prve runde. Posljednju borbu odradio je prije mjesec dana na nacionalnom stadionu u Varšavi gdje je opet porazio Askhama, a u pitanju je opet bio spektakularni nokaut.

Iako ima 43 godine na leđima, pokazuje da u njemu ima još dinamita i da može ponuditi dosta, a mi mu ovim putem želimo sretan rođendan i sve najbolje u životu!

Linker
21. travanj 2024 18:41