Ostalo

(VIDEO) Održan Trillerov borilački cirkus: Pulev nokautirao Mira na nogama, pobjeda Mikea Perryja

Frank Mir vs. Kubrat Pulev

 screenshot (Twitter, FITE)
Još jedan borilački eksperiment u režiji Trillera je iza nas

Otkako je Triller ušao u boksački biznis jasno je da je na scenu stigao igrač od kojeg možemo očekivati neočekivano. No, moramo priznati da nas je iznenadilo kad su nakon samo godinu dana u poslu odlučili izmisliti svoj vlastiti sport, a onda i pronaći borce koji će se u njemu okušati.

Riječ je o Triad Combatu, a prva priredba je iza nas. U pitanju je hibrid boksa, odnosno klasični boks uz jedan bitan dodatak. Borci u klinču se ne razdvajaju nego se dozvoljava takva borba. Kako im je u planu bilo organizirati borbe boksača protiv MMA boraca, to je trebao biti faktor koji će ići u prilog MMA-u. Ring je u obliku trokuta, a rukavice su na pola puta od MMA do boksačkih.

Prvu priredbu predvodio je meč bivšeg izazivača za svjetski teškaški naslov, Kubrata Puleta i bivšeg UFC prvaka, Franka Mira. Ovaj meč, ili kako bi mnogi rekli "mismatch", završio je prema očekivanjima. Pulev je sve završio već u prvoj rundi od predviđenih devet (!?), u trajanju od dvije minute, i to tako da je Mir počeo izgubljeno hodati ringom, očito nokautiran na nogama. S malom zadrškom je sudac Dan Miragliotta to primijetio i prekinuo meč.

Sunaslovna borba također je donijela trijumf boksa i to nakon sedam rundi meča između Alexandera Floresa i Matta Mitrione. Mitrione je ovaj meč dobro otvorio, čak poslavši Floresa u drugoj rundi na pod, no boksač je do kraja preuzeo kontrolu i slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ipak, nisu u Arlingtonu svi MMA borci upisali poraze. Uspješan je bio Mike Perry protiv Michaela Sealsa, iako je i on sam bio iznenađen sudačkom odlukom u svoju korist, a slavio je i Bellatorov Derek Campos u borbi protiv Briana Vere, kao i Albert Tumenov protiv Scotta Sigmona. Ipak, Vera i Sigmon su tek prosječni boksači pa to ne treba čuditi.

Triller je priredbu odradio uz vrhunsku produkciju te uz puno poznatih lica u publici, što je znak da s te strane vjerojatno rade dobar posao. Možemo li to što rade nazvati sportom? To ćemo prepustiti svakome na vlastiti sud.

Linker
20. travanj 2024 02:11