Ostalo

(VIDEO) ‘Ovo je za doživotni izgon iz sporta!‘: Ruski borac ‘high kickom‘ nokautirao je protivnika u boksačkom meču

Abdurashidov vs. Faraji

 Screenshot (twitter, Caposa)
Sramotan je način na koji je talentirani ruski borac nokautirao svog protivnika u boksačkom okršaju

Grozne scene dolaze s boksačkog eventa održanog proteklog vikenda na Tajlandu. All Boxing Club u Phuketu ugostio je manju boksačku priredbu na kojoj je između ostalih nastupio Idris Abdurashidov. Radi se o talentiranom 21-godišnjem MMA borcu iz Rusije koji je početkom devetog mjeseca odradio nastup i pod okriljem ONE Championshipa.

Abdurashidov je trenutno na 4-0 "scoreu" u MMA-u, a kako bi ostao aktivan, odlučio je odraditi boksački meč na Tajlandu. Njegov debi u profesionalnom boksu završio je više nego neslavno i fanovi zazivaju da mu se doživotno zabrane nastupi profesionalnom sportu, posebno ako se radi o borilačkom sportu.

Naime, Abdurashidov boksao je protiv zasad neporaženog Iranca Baghera Farajija (2-0 uoči meča), a borba je bila ugovorena na četiri runde. Tijekom jedne vrlo žustre razmjene udaraca u četvrtoj rundi, Abdurashidov je plasirao lijevi "high kick" kojim je brutalno nokautirao svog protivnika. Možda je to jednostavno bio "muscle memory" MMA borca koji je naviknut na bacanje "kickova", ali ovdje se ipak radilo o boksačkom meču i Abdurashidov se morao bolje kontrolirati.

Ruski borac diskvalificiran je zbog ovog poteza i službeno je poražen u tom meču. Međutim, to ga nije spriječilo da snimku nokauta objavi na svom Instagram profilu.

"Debitirao sam u profesionalnom boksu i dobio sam doživotnu suspenziju. Automatizmom sam bacio taj ‘kick!", navodi Abdurashidov koji je očito dobio nekakvu suspenziju, ali pitanje je na koje se točno evente odnosi suspenzija. Nije isključeno da mu je zabranjeno boksati na području Tajlanda.

Sve u svemu, mnoštvo fanova u komentarima zaziva ONE da otpuste ovog borca i da ga sve MMA organizacije odluče sabotirati zbog ovog sramotnog poteza.

Linker
22. listopad 2024 07:51