Ostalo

(VIDEO) Poljaci organizirali dvije prave MMA borbe muškarca i žene, borilačka zajednica je šokirana

 screenshot (Twitter)
Ne iznenađuje nas podatak gdje je organizirana borba koja je izazvala zgražanje MMA zajednice

Nekoliko puta do sada imali smo priliku vidjeti MMA borbu muškarca protiv žene. Većinom je to bilo u obliku nekog showa ili bolje rečeno "freak showa", a nekad jednostavno u obliku ekshibicije. Bile bi to neravnopravne borbe u kojima bi žene imale veliku startnu prednost i sve je, unatoč tome što je i to podosta besmisleno, zapravo bilo eksperimentalne prirode. Sve dok poljska MMA promocija MMA-VIP nije odlučila to odvesti na višu razinu. Da su tako nešto napravili Poljaci nismo niti najmanje iznenađeni.

Iako su neki poznati portali prenijeli vijest o samo jednoj borbi, gdje nisu naveli nikakve podatke, čak krivo navodeći kako se priredba dogodila u Rusiji, vrlo je lako bilo otkriti da se radilo o jučer održanoj priredbi imena MMA-VIP 3 te da se na istoj nalazilo dvije takve borbe. Uostalom, možete vidjeti plakat objavljen na njihovoj Facebook stranici.

Ona borba koja je šokirala MMA zajednicu, što možete vidjeti kroz razne podjele tvita koji imate prilike pogledati nešto niže u članku, bila je sunaslovna borba priredbe. U njoj je nastupila Ula Siekacz, djevojka po čijem Instagram profilu možemo zaključiti da se bavi fitnessom, crossfitom i obaranjem ruke. Protivnik joj je bio poljski TikToker i vizažist poznat pod nadimkom Mua Boy. A već samo sučeljavanje bilo je "cringe". Nažalost, ne postoji dobar hrvatski prijevod te engleske riječi, kojim bismo dobro opisali ono viđeno.

O borbi ne znamo puno, osim da je Mua Boy slavio prekidom u drugoj rundi, ground n' poundom, kao što uostalom možemo vidjeti na videu koji se munjevito širi Twitterom.

Kao što smo već naveli, Twitter zajednica je šokirana viđenim i mnogi su podijelili video izražavajući zgražanje time da je to netko dozvolio. A što bi se tek dogodilo da su takvi malo više istražili te otkrili da je na istoj priredbi održana još jedna borba istog tipa?

U njoj je nastupio Michael Przybylowicz, o kome jako puno govori nadimak "Poljski Ken". Ukratko, mladić koji izgleda kao dvostruko sitnija verzija Nevena Ciganovića borio se protiv izvjesne Viktorije Domzalske. I ta borba završila je pobjedom muškog natjecatelja i to već na samom početku borbe, podosta uvjerljivo.

Iskreno, ne znamo što dodati na ovo, osim zaključiti kako su razne borbe u Poljskoj nikad popularnije te da baš i ne postoji neko tijelo koje bi reguliralo što je u granicama normale i podnošljivog, a što nije. I nećemo se iznenaditi kad već u bližoj budućnosti vidimo nešto još luđe od ovog.

Linker
12. srpanj 2024 08:44