UFC

Sean Strickland progovorio o djetinjstvu: ‘Hodao bih s nožem ili kamenom u nadi da ću nekoga ubiti‘

Sean Strickland
 Instagram (sean Strickland)
Ponajbolji borac UFC-ove srednje kategorije imao je odrastanje ispunjeno mržnjom

UFC-ov borac srednje kategorije Sean Strickland jedna je od zanimljivijih, ali i kontroverznijih figura na UFC-ovom rosteru. 30-godišnji američki borac često završava na naslovnicama borilačkih portala s raznim izjavama koje mnogi smatraju morbidnim. Jedna od takvih izjava jeste ona s početka rujna kada je Strickland uputio prijeteću poruku Dillonu Danisu.

''Ne znam šališ li se ili ne? Ja bih te ubio i to ne govorim metaforički. Jasno da ne želim ići u zatvor, ali ako ako bi se ti i ja sreli, te ako bih ja imao slobodan pristup tebi, oduzeo bih ti dušu. Pokazao bih ti tvoju vlastitu krv prije nego bih ugasio tvoj um. Veliko zadovoljstvo pružilo bi mi oduzimanje tvog života golim rukama. Ponavljam, ja to nikada ne bih napravio niti bih ti prijetio, ali moraš razumiti da si za mene samo malo janje stavljeno na ovaj svijet da bude pojedeno. Razumiješ to, jelda? Ti si plijen.'', napisao je tada Sean.

Često je Sean Strickland i poprilično humorističan, no sve u svemu, njegove izjave gotovo uvijek privlače pažnju. Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije gostovao je u najnovijoj epizodi MMA Houra te se dotaknuo djetinjstva kroz koje mu je usađivana mržnja.

''Bio sam stvarno je**no ljut. Toliko sam ljutnje imao u sebi, da sam prošao kroz čudnu neonacističku fazu tokom mlađih dana. Izbačen sam iz škole zbog prekršaja iz mržnje i slično. Bio sam ljutita osoba, a imao sam puno sje**nih osoba koje su utjecale na mene. Tako je dobar osjećaj bio mrziti nekoga. Hodao bih ulicom s nožem ili kamenom nadajući se da ću ubiti nekoga. Kada sam počeo trenirati, shvatio sam koliko sam je**no ljut.'', započeo je Sean te zatim objasnio koja je osoba imala velik utjecaj na formiranje takvog karaktera.

''Moj djed bio je veliki govnar. Kada ste dijete, ne vidite to, promatrate ga kao heroja. Napunio mi je glavu ludostima. Bio sam sedmi razred, a on bi mi pričao o nacistima, dok ja nisam znao niti što to znači. Ali slušate takve stvari od nekoga na koga se ugledate i obuzme vas identificiranje s time. Crtao sam svastike na putu do škole, a nisam niti znao što je to. Kasnije je moj djed umro, a ja sam mu počeo zamjerati na svemu tome. Kada ste rasist, nećete otići daleko u životu. Sje**ni ste, čovječe. Nema privilegije u bivanju rasistom i stoga sam zamjerao sve to mome djedu kroz većinu svoga života.'', dodao je Strickland.

Inače, Strickland se 06. studenog trebao boriti protiv Lukea Rockholda na UFC 268 priredbi. Međutim, bivši prvak Luke Rockhold otkazao je nastup zbog ozljede, a zamjena još uvijek nije pronađena. Izgledno je kako Stricklanda nećemo gledati na priredbi u Madison Square Gardenu.

Linker
26. travanj 2024 09:36