Ostalo

(VIDEO) Poljski reper hrvatskih korijena okušao se u MMA kavezu: Ogromni ‘Bombardier‘ lakoćom ga je pretukao

Serigne Ousmane Dia vs. Ernest Ivanda

 Screenshot (twitter, Matysek88)
Ernest Ivanda poznato je ime na poljskoj rap sceni, a radi se o velikom ljubitelju borilačkih sportova

U moru takoreći ‘‘kontroverznih‘‘ i netipičnih borilačkih mečeva kojima smo svjedočili ovaj vikend, našao se i meč održan u Francuskoj, pod okriljem organizacije naziva Octo‘Gones.

Event ove ne baš poznate MMA organizacije predvodili su teškaši. Serigne Ousmane Dia jedan je od dvojice predvodnika, a Senegalca sigurno pamtite po onom izletu u KSW još 2021. godine. Tada je ovaj teškaš nadimka ‘‘Bombardier‘‘ nokautiran samo 18 sekundi u meču protiv Mariusza Pudzianowskog. ‘‘Bombardier‘‘ je na vaganju uoči tog meča težio 148 kilograma, ali nije opravdao svoj nadimak.

Ousmane Dia u devetom mjesecu prošle godine borio se i protiv legendarnog Zuluzinha, a njih dvojica zajedno su težili 350 kilograma! Zuluzinho se na vaganju pojavio sa 198 kilograma, dok je Senegalac težio 152 kilograma. ‘‘Bombardier‘‘ je uistinu bombardirao u tom meču i Zuluzinha je nokautirao nakon 43 sekunde.

Sve do sinoć čekao se novi nastup ovog golemog Senegalca, a njegov sinoćnji protivnik bio je poljski reper hrvatskih korijena, Ernest Ivanda. Radi se o sinu nekadašnjeg splitskog vaterpolista Mladena Ivande. Ernest nije pošao očevim stopama, nego se okrenuo glazbi, a okušava se i u borilačkom sportu.

U sedmom mjesecu ove godine Ivanda je odradio profesionalni MMA debi, ali već u prvoj rundi nokautirao ga je Poljak Pawel Jozwiak. Nije Ivanda odustao od MMA-a nakon tog poraza i odvažio se na nastup protiv ogromnog Ousmanea Die.

U ovom meču nevjerojatno niske kvalitete, Serigne Ousmane Dia brzo je srušio Ivandu, zauzeo je gornju poziciju u parteru, a zatim je serijom udaraca prisilio suca da prekine meč. 47-godišnji ‘‘Bombardier‘‘ lakoćom je porazio 45-godišnjeg Ivandu, a s obzirom na iskustvo, radi se o očekivanoj pobjedi Senegalca.

Ernest Ivanda sin je spomenutog Mladena Ivande i Poljakinje Krystine. Poljaci Ernesta Ivandu poznaju pod pseudonimom ‘‘Red‘‘, a prije četiri godine ‘‘Red‘‘ je gostovao i u Podcast Inkubatoru.

Linker
03. svibanj 2024 12:29