Ostalo

(VIDEO) Quintet Ultra: UFC eliminirao Pride pa nakon toga i Strikeforce u finalu

U noći s četvrtka na petak održan je grappling spektakl Quintet Ultra. U duelu boraca koji su obilježili promocije UFC, Pride, Strikeforce i WEC, slavila je trenutno najveća svjetska promocija u finalu savladavši na papiru favorizirani Strikeforce.

Sjajna priredba u timove je skupila 20 vrhunskih boraca, od kojih neke s razlogom možemo zvati MMA legendama, a održana su i tri sjajna "Superfighta". Bilo je vrlo napeto i neizvjesno do samog kraja, čak toliko da su pobjednika morali odabrati suci.

Prvi su na mat izašli članovi UFC i Pride timova. Sean O'Mallay otvorio je sjajno za trenutno najveću svjetsku promociju savladavši Takanorija Gomija gušenjem. Ipak, on nije uspio parirati Hectoru Lombardu koji je izjednačio rezultat polugom na nogu. Lombard se nakon toga sučelio s Anthonyjem "Rumble" Johnson, a obojica su eliiminirani nakon što osam minuta nitko nije uspio završio borbu. Svakom timu preostala su dva borca, a Gregor Gracie doveo je Pride u veliku prednost savladavši Claya Guidu. UFC je ipak u život vratio Gilbert Burns pobjedom nad Graciejem te je dočekao susret s Kazushijem Sakurabom. Veliki UFC-ov potencijal i Pride legende te osnivač Quinteta odradili su sjajnih osam minuta nakon čega su pobjednika morali odlučiti suci. Radi veće inicijative i agresivnosti, za pobjednika su odabrali UFC.

Strikeforce je do svog mjesta u finalu došao malo lakše, na krilima Jakea Shieldsa. Gesias Cavalcante i Chad Mendes prvo su eliminirali jedan drugog, a onda je došao red na Shieldsa. Prvo je prekidima eliminirao Marka Munoza i Cuba Swansona, da bi sebe eliminirao zajedno s Gloverom Teixeirom. Jamesu Krauseu ostala je teška misija, sam na tri člana protivničke ekipe. Dobro mu je krenulo nakon što je u prvoj minuti ugušio Muhammada Lawala, no Gilberta Melendeza nije uspio. Osam minuta je pokušavao, ali bivši Strikeforce prvak je sve obranio i svoju ekipu doveo u finale.

Finale je donijelo sudar u kojem je svih pet ogleda završilo bez pobjednika te su pobjedničku ekipu odabrali suci. Ključni posao napravio je Clay Guida u prvoj borbi. Uspio je izdržati sve napade Renata "Babalu" Sobrala i tako eliminirati sebe zajedno s drugim najboljim članom Strikeforcea. Nakon toga su bez pobjednika odradili Anthony Johnson i Muhammad Lawal te Sean O'Malley i Gilbert Melendez. Dva najbolja ogleda cijelog Quinteta preostali su za kraj. Anthony Smith odradio je fantastično protiv Gesiasa Cavalcantea koji se dva puta sjajno izvukao. Šećer na kraju bio je dvoboj dva najbolja grapplera unutar oba tima. Gilbert Burns iskoristio je priliku što je bio odmorniji te je bio agresivniji od Jake Shiledsa, koji je većinu posla pokušao obaviti iz garda. Upravo zbog agresivnosti Smitha i Burnsa, suci su na kraju presudili u korist UFC-a.

Održane su i tri superfight borbe. Craig Jones krasnom je tehnikom (video ispod teksta) savladao Freidona Paixaoa, Daniella Kelly za samo 15 je sekundi bila bolja od Cynthie Calvillo, dok je Gordon Ryan također vrlo brzo uspio dovesti Alekseija Oleinika u bezizlaznu situaciju.

Ispod teksta možete pogledati uvodnu borbu priredbi, između Craiga Jonesa i Freidona Paixaoa, kao i predstavljanje svih timova prije natjecanja.

Linker
09. travanj 2024 05:34