Ostalo

(VIDEO) Romero je ‘uspavao‘ Manhoefa: Pogledajte brutalne laktove kojima ga je ispratio u mirovinu

Yoel Romero

 Twitter (bellator)
Kubanski veteran došao je do finiša u trećoj rundi borbe

U sunaslovnoj borbi večeri na spektakularnom Bellator 285 eventu u Dublinu gledali smo obračun dvojice veterana koji zajedno imaju preko 90 godina. Unatoč svojim godinama, Yoel Romero i Melvin Manhoef i dalje su u impresivnoj formi te su obojica došli u Dublin željni pobjede.

Nešto opreznije otvorili su meč Manhoef i Romero, vjerojatno iz razloga što obojica poštuju udaračku moć jedan drugog. Romero je sjajnim ‘‘low kickom‘‘/tripom odveo borbu u parter nakon 60 sekundi, a to je područje gdje Manhoef definitivno nije htio biti u ovoj borbi. Kubanac je zauzeo gornju poziciju iz polugarda i tražio je uspostavljanje kontrole iz koje bi mogao započeti s pravljenjem konkretnije štete. Tražio je Romero priliku za ‘‘americanu‘‘, a situacija je bila vrlo ozbiljna i riskantna za Manhoefa, ali nizozemsko-surinamski borac ipak se uspješno izvukao. Zadržao se ‘‘Soldier of God‘‘ u gornjoj poziciji sve do kraja runde, ali nije zadao nikakve ozbiljnije udarce iz gornje pozicije. Ipak, sjajna stvar za Kubanca je to što je zasigurno izmorio Manhoefa i time je vjerojatno oduzeo ponešto Melvinove eksplozivnosti i snage.

Manhoef je drugu rundu otvorio low kickom, no Romero je ubrzo uzvratio na isti način, a zatim je sjajno pogodio i ljevicom te je blago uzdrmao Manhoefa. Iako Manhoef posjeduje kickboksačku podlogu i veliko iskustvo u tom sportu, nije uspijevao uspostaviti dominaciju u stojci. Podosta pasivnih dvije i pol minute gledali smo kroz prvu polovicu druge runde. Dvaput je Romero pokušao doći do rušenja, ali bili su to pokušaji koji ne nalikuju hrvaču njegovog kalibra. Manhoef je lakoćom obranio te pokušaje. Krajem runde Romero je lijepo pogodio lijevim krošeom nakon što mu je Manhoef obranio pokušaj rušenja, a ubrzo je Kubanac pokušao pogoditi i ‘‘letećim koljenom‘‘. Čak je Romero i pogodio, ali nije to bio čisti i snažni udarac. Sve u svemu, jedna vrlo loša i pasivna runda od strane oba borca.

U sličnom ritmu borba se nastavila i u trećoj rundi, ali Romero je nakon nešto više od minutu i pol došao do rušenja ‘‘double leg‘‘ rušenjem i ponovno je zauzeo gornju poziciju u polugardu. Nije Manhoef imao rješenja iz donje pozicije, a minutu i pol prije kraja, Romero je končano krenuo u nešto konkretniju akciju i ‘‘ground and poundom‘‘ koji je popratio ubojitim udarcima laktom uspavao je Melvina Manhoefa, točnije ostavio ga je bez svijesti.

Nije ovo bio naročito impresivan nastup Romera, niti smo gledali uzbudljiv meč, ali Kubanac je kontrolirao borbu od početka do samog kraja i na koncu je upisao drugu pobjedu prekidom zaredom. Podsjećamo, Romero je u petom mjesecu ove godine pobijedio i Alexa Polizzija nokautom u trećoj rundi.

46-godišnji Manhoef najavio je kako će mu ovo biti oproštajni meč, ali nažalost po njega, nije ovo bio lijep oproštaj. Manhoef je u 51. profesionalnom nastupu upisao 16. poraz, a povlači se s omjerom 32-16-1. Dva njegova meča završena su ‘‘no contestom‘‘.

Romero je upisao svoju 15. pobjedu u profesionalnoj karijeri (15-6-1). ‘‘Soldier of God‘‘ danas je došao do svoje 13. pobjede nokautom. Yoel je nakon borbe najavio kako želi napad na titulu u srednjoj kategoriji i pritom je dodao da je najbolji borac na svijetu u toj težinskoj kategoriji. Ovaj meč odradio je u poluteškoj kategoriji, kao i protekla dva pod okriljem Bellatora.

Preostao je još meč između Bensona Hendersona i Petera Queallyja, a rezultate dosad održanih mečeva na Bellator 285 eventu pročitajte pri dnu teksta.

Bellator 285 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Yoel Romero def. Melvin Manhoef via KO/TKO - R3, 3:34

Leah McCourt def. Dayana Silva via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 30-27, 30-27)

Pedro Carvalho def. Mads Burnell via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Ciaran Clarke def. Rafael Hudson via submission (RNC) - R3, 2:50

Karl Moore def. Karl Albrektsson via submission (RNC) - R2, 3:36

Preliminarni dio priredbe:

Brian Moore def. Arivaldo Lima da Silva via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Brett Johns def. Jordan Winski via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-26, 30-26)

Darragh Kelly def. Kye Stevens via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-26, 30-26)

Kane Mousah def. Georgi Karakhanyan via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Kenny Mokhonoana def. Alex Bodnar via submission (‘giljotina‘) - R1, 2:42

Asael Adjoudj def. Jordan Barton via TKO - R1, 2:39

Luca Poclit def. Dante Schiro via submission (modified arm-triangle) - R2, 4:31

Linker
26. travanj 2024 21:38