Ostalo

Yoel Romero otkrio kako ga je Jake Paul odbio: ‘Izazvao me pa se predomislio‘

  Yoel Romero 

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Smatra kako su taktički tražili grapplera s lošim ručnim tehnikama

Prema izjavi Yoela Romera, bilo je to 2020. godine, taman kada je Kubanac napustio UFC promociju i bio u potrazi za novim izazovima. Jake Paul je tada nokautirao Natea Robinsona, što mu je bio tek drugi boksački meč. Također je bio u pregovorima s McGregorovim timskim kolegom i prijateljem Dillonom Danisom, ali ta potencijalna borba je propala radi ozljede.

Romero naime tvrdi kako je primio poruku od Paulovog tima i da mu je to definitivno bila jedna od opcija tada kada je bio na tržištu kao slobodan borac, ali kaže da su se nakon nekoliko dana oni očito predomislili i okrenuli lakšim izazovima. Nešto više o tome Romero je progovorio za Mirror Fighting neposredno prije sinoćnje borbe.

"Kada mi je istekao UFC ugovor, njegovi menadžeri kontaktirali su moje menadžere i pregovori su počeli. Iz našeg tima smo im rekli da smo zainteresirani i spremni prihvatiti borbu, ali oni su uzeli nekoliko dana da bi nam na kraju rekli kako će izazov potražiti negdje drugdje."

Paul je na kraju završio boreći se protiv Bena Askrena, renomiranog olimpijca i bivšeg One Championship prvaka i UFC borca, ali dosta lošeg stand-up borca. Romero je s druge strane osvajač zlatne olimpijske medalje u hrvanju, a također i jedan od najopasnijih nokautera u povijesti UFC-ove srednje kategorije.

"On je tražio lakšeg protivnika. Ne želim omalovažavati Bena Askrena, jer prema njemu imam izrazito poštovanje, ali budimo realni Askren i nije neki stand-up borac. On ne koristi baš ručne tehnike, on je grappler i smatram da su takav profil borca tražili." - zaključio je Romero.

Linker
16. travanj 2024 07:12