Ostalo

(VIDEO) Sjećate li se borca koji se borio s jednom od najgorih infekcija ikad viđenih? Pogledajte kako se oporavio

Tim Schultz

 Instagram (tim Schultz)
29-godišnji australski borac lake kategorije bio je jako blizu amputacije lijeve noge, ali čudesno se oporavio

Tim Schultz daleko je od nekakvog svjetski poznatog MMA borca. Radi se o australskom borcu iza kojeg su četiri nastupa (3-1-0) na regionalnoj MMA sceni, ali sredinom ove godine Schultz je privukao pažnju poznatih svjetskih MMA medija.

Nažalost, pažnju nije privukao svojim nastupom, nego užasnom infekcijom koja je zahvatila njegovu lijevu nogu. Infekcije stafilokokom česta su pojava u borilačkim sportovima, a Tim Schultz žrtva je jedne od najužasnijih infekcija koje smo imali prilike vidjeti. Trenirajući na Tajlandu, Schultz se zarazio stafilokokom, a njegov život u potpunosti se promijenio nakon toga. Tajlandski liječnici propisali su mu lijekove koji nisu pomogli, a situacija se samo dodatno pogoršala.

Neki od vas vjerojatno su naišli na grozne snimke iz bolnice u kojima je prikazano stanje Schultzove noge. Infekcija se toliko proširila i zakomplicirala da su se Schultzove kosti jasno mogle vidjeti na snimci. Schultzu je prijetila amputacija noge, ali postojala je i određena životna opasnost. Liječnici na Tajlandu najavili su mu kako će morati doći do amputacije, ali Schultz se odlučio vratiti u Australiju i zatražiti drugo mišljenje. Bila je to jako dobra odluka.

‘‘Tim je odradio operaciju. Koža je uklonjena s njegove potkoljenice sve do gornjeg dijela bedra, a uklonjeno je i ponešto površinske fascije (ovojnica od elastičnog vezivnog tkiva koje obavija mišiće i unutarnje organe). Srećom, infekcija nije zahvatila mišić i njegova noga može biti spašena.‘‘, bila je službena informacija objavljena na Schultzovom Instagram profilu, krajem petog mjeseca ove godine.

Schultzu i liječnicima uslijedila je borba za njegovu lijevu nogu, a nekoliko mjeseci kasnije odlučil smo zaviriti na Schultzov Instagram profil. Tamo su nas dočekale jako lijepe vijesti.

Još prije 19 tjedana, Tim Schultz je podijelio snimku na kojoj radi prve korake nakon svih komplikacija na koje je naišao. Australski MMA borac više je nego zahvalan svima koji su bili uz njega.

‘‘Moji prvi koraci. Ovaj video više je prilika da zahvalim svima koji su mi pomogli da očuvam svoj život. Bilo je jako blizu i želim se ispričati zbog stresa koji sam prouzročio svima kojima je stalo do mene. Ali hvala vam jer ste me održali na ovom svijetu. Bez vas, bio bih gotov. Potrudit ću se da ovaj dar života ne bude potraćen. Hvala vam još jednom.‘‘, poručio je Tim Schultz.

Dobar dio objava koje je Schultz objavljivao u tjednima nakon toga, uglavnom su zahvale onima koji su mu pomagali na ovom teškom putu. Schultz je morao biti podvrgnut i presađivanju kože.

‘‘Jedva čekam nadmašiti očekivanja oporavka i u potpunosti se vratiti svom životu. Radit ću na tome da dođem do znanja kojim ću raditi razliku za sve ostale.‘‘, između ostalog poručio je ovaj MMA borac.

Početkom osmog mjeseca, Tim Schultz vratio se treninzima u teretani, a vrlo brzo prionuo je i na nešto kompliciranije vježbe. Istina da Schultz ništa nije objavio od kraja osmog mjeseca, ali već tada je izgledao daleko bolje od očekivanog.

Vjerujemo da će se ovaj australski borac uspješno vratiti i u kavez tijekom sljedeće kalendarske godine. Vratio se ili ne, Tim Schultz je već pobijedio u jednoj od najvećih borbi s kojima će se susresti u svom životu. Sve ostalo može se tretirati kao bonus i Božji dar za 29-godišnjeg Schultza.

Linker
01. svibanj 2024 23:06