Ostalo

(VIDEO) Vjerovali ili ne: Borac diskvalificiran jer mu je konstantno ispadao štitnik za genitalije

White vs. Cox

 Twitter, Harry Mac
Protivnik je pobijedio bez da je bacio udarac i bez da je pokušao rušenje

Iako se vjerojatno čini kako smo u 2023. godini u MMA-u već vidjeli sve što se može vidjeti, još smo jednom ostali demantirani. Viđali smo razne prekide, diskvalifikacije i slično, no ovo još do sada nismo vidjeli. Naime, borac je diskvalificiran jer mu je iz hlača konstantno ispadao štitnik za genitalije.

Radilo se o priredbi Flex Fights: Tiki Takedowm 25 u Patchogueu, a Tommy Cox i Jason White su se borili u amaterskom MMA-u. Borba se održavala u muha kategoriji, a tokom prijenosa su komentatori govorili kako nešto nije u redu s Whiteovim štitnikom.

To se pokazalo točnim čim je borba krenula jer je nakon samo nekoliko sekundi štitnik završio na podu. Sudac ga je podignuo i vratio Whiteu, da bi nakon nekoliko sekundi ponovno ispao. Tu je sudac izgubio živce te je uzeo štitnik i rukama odmahnuo signalizirajući kraj borbe. White je bio vidno razočaran, a komentator je rekao:

‘‘Samo želim istaknuti koliko se Jason mučio s tim štitnikom. To je bila distrakcija, nije stavljen kako treba. Ponavljam, borci, uložite novac. Nisu tako skupi.‘‘

Prema unificiranim pravilima, borac mora nositi valjan štitnik, no komična je situacija kako je Cox pobijedio bez da je bacio udarac i bez da je pokušao rušenje. Whiteu zasigurno situacija nije smiješna, a snimku pogledajte ispod:

Linker
17. svibanj 2024 11:28