Ostalo

Završena je ovogodišnja PFL sezona! Evo tko sve kući ide bogatiji za milijun dolara i pojas prvaka

 SCREENSHOT/TWITTER/PFL
Rezultate svih borbi pronađite u okviru na dnu članka

Još jedna sezona PFL-a došla je do kraja, a šest sretnih dobitnika otišlo je kući bogatije za milijun dolara nakon što su postali prvaci svojih kategorija. Iako nam ove godine doigravanje možda nije bilo toliko zanimljivo jer se u tom dijelu natjecanja nije našao najbolji hrvatski teškaš Ante Delija, uzbuđenja nije nedostajalo.

Upravo dva bivša protivnika "Hodajuće nevolje" sukobila su se u finalu teške kategorije. Riječ je o Brazilcu Renanu Ferreiri i Rusu Denisu Goltsovu koji su došli u priliku osvojiti ovaj pojas upravo zato što Delija nije uspio skupiti dovoljno bodova za završni dio turnira jer je propustio prvo kolo zbog ozljede. Iako je ruski borac bio puno bolji u prvoj rundi i čisto je dobio, "Problema" ga je zahvatio lijevom rukom odmah na početku druge i završio ga na podu te upisao najunosniju pobjedu karijere. Podsjetimo, prošle sezone u polufinalu ga je zaustavio upravo Delija, a sada je iskoristio njegovo odsustvo i uzeo pozamašnu svotu novca.

U glavnoj borbi večeri Olivier Aubin-Mercier obranio je svoju prošlogodišnju titulu lake kategorije i drugu godinu zaredom otišao kući bogatiji za milijun dolara. Protivnik u finalu bio mu je Clay Collard, a kanadski borac upisao je pobjedu odlukom sudaca nakon pet rundi. Na isti način turnir su osvojili Larissa Pacheco (perolaka kategorija) i Impa Kasanganay (poluteška kategorija), dok je u finalu velter kategorije drugi put naslov osvojio Magomed Magomedkerimov giljotinom u trećoj rundi.

Debi za promociju upisao je i donedavni UFC borac Derek Brunson koji je otvorio glavni dio večeri, a svladao je Raya Coopera III jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-25 x2). Nastupila je i Kayla Harrison koja je upisala pobjedu protiv Aspen Ladd (30-27 x3). Na preliminarnom dijelu Jesus Pineda osvojio je turnir u perolakoj kategoriji pobjedom tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Čestitamo svim dobitnicima, a rezultate svih borbi možete pronaći u okviru na dnu članka.

2023 PFL Worid Championship - rezultati

Glavni dio

Olivier Aubin-Mercier def. Clay Collard via jednoglasna odluka sudaca (49-46, 49-46, 49-46) – finale lake kategorije

Renan Ferreira def. Denis Goltsov via TKO – R2, 0:26 – finale teške kategorije

Larissa Pacheco def. Marina Mokhnatkina via jednoglasna odluka sudaca (49-46, 49-46, 49-46) – finale perolake kategorije

Magomed Magomedkerimov def. Sadibou Sy via prisiljavanje na predaju (giljotina) – R3, 1:17 – finale velter kategorije

Impa Kasanganay def. Josh Silveira via jednoglasna odluka sudaca (50-45, 50-45, 50-45) – finale poluteške kategorije

Kayla Harrison def. Aspen Ladd via jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Derek Brunson def. Ray Cooper III via jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-25, 30-25)

Preliminarni dio

Jesus Pinedo def. Gabriel Braga via TKO – R3, 0:58 – finale perolake kategorije

Phil Caracappa def. Khai Wu via jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Jesse Stirn def. Josh Blyden via jednoglasna odluka sudaca (29-28, 30-27, 30-27)

Linker
28. travanj 2024 10:24