Regija

Tko je to ‘hibrid‘ koji večeras čeka Darka Stošića? Hokejom se bavi od četvrte godine, a bio je i češki reprezentativac!

Michal Martinek

 Michal Beránek/Cnc/Profimedia, Lidovky
Darko Stošić je nedvojbeno bolji borac, no ide na gostujući teren te ipak neće smjeti podcijeniti Martineka

Nešto ranije danas smo vam predstavili večerašnjeg protivnika hrvatskog poluteškaša Ivana Erslana na KSW 87 priredbi, a sada je na redu čovjek koji će večeras dijeliti kavez s Darkom Stošićem.

Bit će ovo prvi put da Darko predvodi KSW-ovu priredbu, što je nakon otprilike dvije i pol godine u organizaciji velika čast. Večerašnji protivnik mu nikako nije bezazlen borac, a sada je vrijeme da ga svi zajedno malo bolje upoznamo.

Igrao je hokej, te je bio i reprezentativac Češke do 20 godina

Michal Martinek nikako nije bezopasan borac, a u svojoj dosadašnjoj MMA karijeri je skupio deset pobjeda i četiri poraza. Od tih deset pobjeda je nokautom slavio šest puta, ‘‘submissionom‘‘ jednom, te su ostale tri pobjede došle odlukama sudaca. Radi se o poprilično atletičnom teškašu koji se sportom bavi od malih nogu, a sa samo četiri godine je počeo trenirati hokej kojim se bavi i do danas, a sebe naziva ‘‘hibridom‘‘:

‘‘Svi moji prijatelji mi kažu da sam ja ‘hibrid‘. Pola sam hokejaš, a pola sam MMA borac! Sa sportom sam počeo kada sam imao samo četiri godine. Od tada treniram jako tako da posjedujem kondiciju, kretanje, agilnost, dosta mišića jer smo mi hokejaši sportaši još otkad smo bili praktički bebe. Znam da dosta boraca počinje kada ima 14 ili 15 godina, ali mi smo do tada već 10-ak godina u aktivnom sportu‘‘, rekao je Martinek jučer za InTheCagePL.

Bez obzira što se već od malih nogu bavi sportom, Darko Stošić je jednostavno iskusniji i bolji borac. Postoji podosta ‘‘rupa‘‘ u njegovoj igri, a jedna od onih koje bi Darko večeras itekako mogao iskoristiti jest konstantno spuštanje ruku, ali i često prebacivanje pune težine na prednju nogu što je idealno za ‘‘low kickove‘‘ i rušenja.

Nastupao je po Poljskoj, Rusiji, ali se okušao i na DWCS-u nakon što je uzeo pojas u Oktagonu

2016. godine je Martinek debitirao u MMA-u, a do sredine 2018. godine je već skupio sedam odličnih pobjeda, i to uglavnom prekidima. Pomislio je Martinek da je vrijeme za najveću ligu, stepenicu iznad, odnosno UFC, no to se ipak nije pokazalo kao ispravan potez. Sredinom 2019. Martinek se odlučio okušati na DWCS-u i pokušati zaraditi ugovor s najjačom promocijom, no do toga nije došao. Rodrigo Nascimento ga je završio u prvoj rundi za nešto više od dvije minute ‘‘submissionom‘‘, tako da govora o UFC-u nakon toga nije bilo.

Vratio se Martinek u Oktagon, u kojemu je do tog trenutka odradio gotovo sve profesionalne nastupe, te je pobijedio Viktora Pestu. Nakon toga su uslijedila tri meča u ruskoj ACA promociji, a poražen je dvaput nokautom. Jednom je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, nakon čega potpisuje za KSW.

U KSW-u je Martinek odradio dva nastupa do sada, a ima jednu pobjedu i jedan poraz. U svom debiju je odlukom sudaca svladao Filipa Stawowyja, a potom je izgubio od Daniela Omielanczuka. Sada je pred ogromnim izazovom, a možda i pred najboljim borcem s kojim se do sada susreo.

Inače, Martinek je bivši prvak Oktagona u teškoj kategoriji, a nakon što je uzeo pojas protiv Daniela Dittricha, odlučio se okušati na DWCS-u.

Stošić je jednostavno bolji borac, no neće se smjeti opustiti

Darko je vjerojatno i najbolji borac s kojim se do sada Martinek susreo, a ako uzmemo u obzir činjenicu da se Martineka itekako može nokautirati, možemo reći da je Stošić s pravom favorit. Dakako, Stošić je ovoga puta na gostujućem terenu u Češkoj, i to u hokejaškoj dvorani gdje je Martinek odigrao brojne utakmice. Publika će definitivno biti na njegovoj strani, no nadamo se kako će ih Stošić večeras ipak sve razočarati. Naprijed, Stole!

Linker
15. svibanj 2024 21:24