UFC

Abdelaziz okončao sve tračeve: Trilogija Usmana i Edwardsa sljedeća je borba za titulu velter kategorije

 Kamaru Usman i Leon Edwards 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Wonderboy‘‘ Thompson je pustio dezinformacije kako je sljedeći izazivač Masvidal, no to od početka nije naišlo na oduševljenje

2022. godina bila je najuspješnija u karijeri Leona Edwardsa jer je postao prvak velter kategorije, a i osvetio je poraz kojeg mu je Kamaru Usman nanio još 2015. godine na početku njihovih karijera u UFC-u. Ne samo da ga je osvetio, nego je brutalno nokautirao dotadašnjeg dominantnog prvaka, a sve se to zbilo manje od minutu do kraja samog meča.

‘‘High kick‘‘ je te večeri sjeo točno tamo gdje treba, a donio je Edwardsu ono što najviše želi – pojas u jednoj od najboljih kategorija u UFC-u. Iako je Usman do tog trenutka bio bolji borac, ono što se pamti jest pobjeda Edwardsa i to na spektakularan način.

Već se od prije znalo da Usman ima problema s ozljedama, a ozljeda šake ga je mučila već dugi niz godina te je nakon meča protiv Edwardsa ipak morao na operaciju. Povuklo je to razne priče kako se Kamaru dugo neće boriti i da će Edwards titulu braniti protiv nekog drugog, a Stephen Thompson je u javnost pustio dezinformaciju da se radi o Masvidalu.

Naravno, to nema veze s istinom jer bi UFC u tom slučaju uistinu pao na niske grane. Ali Abdelaziz, inače Usmanov menadžer, sinoć je na svom Twitter profilu objavio da su to sve neistine i da je trilogija Usmana i Edwardsa sljedeća borba za titulu u velter kategoriji.

‘‘Molim vas dosta s tračevima, Kamaru se bori protiv Leona sljedeći, dobar je. Donosimo pojas tamo gdje pripada‘‘, napisao je Abdelaziz.

Ukoliko želi druge protivnike, Edwards će prvo ponovno morati pobijediti Usmana. To nije lagano ni reći, a hoće li mu poći za rukom, saznat ćemo u ovoj godini.

Linker
18. travanj 2024 13:57