UFC

Javier Mendez tvrdi da Makhachev neće završiti Volkanovskog: ‘Bit će to rat na pet rundi‘

Makhachev i Mendez

 Instagram (akajav)
Prije posljednjeg Islamovog nastupa imali su drugačiji narativ, odnosno da će Islam spektakularno završiti Oliveiru. To je i učinio, no možda je bio pod velikim pritiskom

Kako se približava UFC 284 prirodno je da rastu tenzije, a borci i njihovi treneri iz dana u dan sve češće istupaju javno i hvale sebe i svoje borce. Nema tu ništa čudno ni loše, a iznimka nisu ni Islamov tim kao ni Volkanovski i njegovi.

Iako je narativ često taj da govore kako će njihov borac blago rečeno prebiti protivnika, Javier Mendez je ovog puta odlučio iskušati nešto drugačiji pristup. Glavni čovjek AKA dvorane i Islamov trener smatra kako će meč između njegovog borca i prvaka perolake kategorije ići na svih pet rundi, te kako je malo vjerojatno da će Islam završiti Volkanovskog:

‘‘Na kraju dana očekujem da će Islam Makhachev biti ‘pound-for-pound‘ borac svijeta i u UFC-u. Nakon što pobijedi Alexa, što vjerujem da hoće, ali ne vjerujem da će onako kako ljudi uglavnom misle – prekidom. Ne mislim da će biti tako, bit će rat ne pet rundi‘‘, rekao je Mendez u intervjuu sa Helen Yee.

Ovog puta se Mendez odlučio za nešto drugačiji narativ, a moguće je da je to zbog pritiska. Naime, cijeli Islamov tim je prije UFC 280 priredbe najavljivao veliki spektakl i finiš, a to smo i dobili. No, vjerojatno je to u drugu ruku bio veliki pritisak za Makhacheva da na spektakularan način završi Oliveiru i uzme pojas.

Iako je Islam upravo to učinio, možda mu se ipak nije sviđao toliki pritisak javnosti, ali i fanova i trenera prije same borbe. Do UFC 284 priredbe je ostalo nešto više od mjesec dana, tako da ćemo tada saznati čije su teorije bile točne.

Linker
15. travanj 2024 20:48