UFC

Justin Gaethje najavljuje demoliranje Oliveire na sličan način kao i Fergusona

 Justin Gaethje, Tony Ferguson

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Iako ga svi znaju kao vrhunskog udarača, Gaethje također ima i sjajne obrane od rušenja

Justin Gaethje je najavio kako Charlesa Oliveiru čeka demoliranje lica jer je siguran kako ga Brazilac neće moći rušiti na pod. Na subotnjem UFC 274 eventu Gaethje se nada kako će postati prvak lake kategorije. Ovo će mu biti drugi napad na pojas, a u prošlom pokušaju prije godinu i pol dana zaustavio ga je neporaženi Khabib Nurmagomedov. Nakon toga je u vrhunskoj izvedbi savladao Michaela Chandlera čime je pokazao dovoljno kvalitete da dobije još jednu priliku.

Gaethje je poznat po svojem udaračkom pristupu borbi i visokom postotku nokauta. U jednoj od njegovih najvećih pobjeda u karijeri potpuno je nadboksao Tonyja Fergusona u stojci i doveo mu lice do faze neprepoznatljivosti prije nego što je borba prekinuta u posljednjoj rundi.

Osim po udaračkim tehnikama Gaethje je poznat i po svojem vrhunskom hrvanju makar ga ne koristi previše u borbama jer preferira više borbu na nogama. Svojevremeno je dospio u kuću slavnih na svom koledžu zbog svojih brojnih hrvačkih postignuća. Za Yahoo Sports Gaethje je najavio kako Fergusonova sudbina čeka i Charlesa Oliveiru.

"Mislim da će me morat rušiti jer u protivnom će njegovo lice izgledati kao Fergusonovo. Bio sam odličan hrvač zbog svojeg defenzivnog stila hrvanja. Bilo me jako teško baciti, a na podu me nitko nije mogao zadržati. Jednom kada protivnik bude psihički slomljen zbog neuspjelih pokušaja bacanja onda je moj red."

Također se osvrnuo na to kako gotovo nikada nije bio rušen tijekom cijele svoje karijere.

"U svojih 26 borbi bio sam srušen na pod možda 2 puta. Ako oni stvarno misle da će to biti lagano onda im njihov trener treba opaliti šamar i dovesti ih u realnost." - zaključio je Gaethje.

Linker
20. travanj 2024 15:28