UFC

Adesanya je izgubio dobivenu borbu: Pogledajte službene sudačke kartice na kojima je vodio

Alex Pereira

 JAMIE SQUIRE/Getty images/Profimedia
Da je Adesanya preživio petu rundu, sudačkom bi odlukom obranio pojas po šesti put

Alex Pereira je na noćašnjem UFC 281 eventu postao novi prvak srednje kategorije. U petoj rundi borbe tehničkim je nokautom pobijedio Israela Adesanyu nakon što mu je zadao seriju udaraca koje ovaj nije mogao podnijeti, tako da srednja kategorija nakon dugo vremena ima novog prvaka.

No, teško se oteti dojmu da je Adesanya izgubio dobivenu borbu, a to potvrđuju i sudačke kartice koje su objavljene neposredno nakon meča. Da je Israel preživio petu rundu pobijedio bi 3-2 i kući bi odnio pojas i šestu obranu titule, no Pereira je išao na sve ili ništa te mu se rizik isplatio jer je po treći put pobijedio starog rivala, ali po prvi puta u MMA-u.

Bio je svjestan Adesanya kakvu snagu posjeduje Pereira u svojim udarcima što potvrđuje i činjenica da je on inicirao klinč i upuštao se u grappling izmjene, a upravo je ta snaga bila i presudna u ovom meču.

Sva tri suca su Adesanyi dali prvu rundu, a drugu Pereiri što je i realno. Treću i četvrtu su također sva trojica dali Adesanyi te je po tome pobjeđivao borbu, ali srčani Pereira nije mogao dopustiti da na taj način izgubi borbu te je u petu rundu ušao agresivno, nokautirao je Adesanyu i skinuo ga s trona srednje kategorije.

Gotovo je sigurna stvar da ćemo gledati i revanš, a to će sveukupno biti njihov četvrti međusobni susret. Ukoliko Pereira i tada pobijedi Adesanyu, s pravom ćemo moći reći da je on njegov kriptonit jer način na koji je ušao u petu rundu i uzeo titulu je uistinu impresivan.

Linker
25. travanj 2024 20:42