UFC

Hoćemo li gledati instant revanš Adesanye i Pereire? Dana White ne isključuje tu opciju

Dana White

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ako je netko zaslužio revanš, onda je to Adesanya

U prošlosti je bila najnormalnija stvar da ako prvak izgubi pojas u kompetitivnoj borbi gdje nije potpuno nadjačan dobije priliku za instant revanš. Ovdje je situacija nešto malo drugačija. Naime, iako je Israel do prekida vodio na sudačkim karticama, te bi se revanš sam po sebi trebao podrazumijevati, taj meč možda nije ono što bi fanovi htjeli vidjeti sljedeće.

Razlog tome je taj što su se Adesanya i Pereira već dva puta borili prije MMA karijere, gdje ga je Pereira u oba navrata pobijedio u kickboxing mečevima, te je ovo bila zapravo njihova treća borba i treća pobjeda Pereire. Tako da ako malo razmislimo, koliko je publici bitno da dobije i četvrti meč spomenute dvojice?

Dana White očito smatra da se karijera prije UFC-a ne bi trebala uzimati u obzir, a pogotovo što su to još bili i kickboxing mečevi, te vjeruje da će do revanša doći odmah.

"Za borbu gdje bi mnogi borbi pokušavali dobiti na vremenu te odugovlačiti, on je odmah pristao na sve to. Njegov jedini poraz prije ovoga je bio kada je pokušao osvojiti titulu u kategoriji iznad. Jednostavno ga morate poštivati kao prvaka i sve ono što je do sada napravio. Revanš nećemo odbaciti kao opciju." - zaključio je predsjednik UFC-a.

Revanš Adesanye i Pereire je možda i najbolji potez koji UFC može odigrati. Ukoliko bi Adesanya pobijedio, vratio bi se kontinuitet u srednjoj kategoriji, jer cilj svake organizacije je imati dugotrajne prvake. A ukoliko bi ga Pereira ponovno pobijedio, barem bi imali prvaka koji nije odmah nakon osvajanja izgubio pojas.

Linker
25. travanj 2024 23:37