UFC

(VIDEO) Israel Adesanya dobro podnosi poraz: ‘Nije bio preuranjen prekid, uhvatio me je‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Pereira mu je uzeo titulu, no Israel nije klonuo duhom

Israel Adesanya noćas je od Alexa Pereire izgubio pojas u srednjoj kategoriji, a ‘‘Poatan‘‘ ga je nokautirao u petoj rundi te je u svom tek četvrtom UFC meču postao prvak. Ruku na srce Adesanya je vodio na sudačkim karticama do tog finiša, no nema se što oduzeti Pereiri koji je hrabro ušao u tu posljednju rundu i porazio prvaka.

Uzeo je tako Adesanya prvu, treću i četvrtu rundu po sva tri suca, a Pereira drugu. Da ga nije završio uzeo bi i petu, ali Adesanya bi svejedno imao 3-2 te bi kući otišao sa šestom obranom pojasa zaredom u srednjoj kategoriji.

‘‘U petoj rundi sam vodio ali povrijedio mi je živac zbog čega mi rad nogu nije bio dobar. Pokušavao sam se maknuti s ograde ali noge me nisu slušale, zbog toga sam se jednom i poskliznuo. Što je tu je, ja sam još uvijek tu‘‘, rekao je Adesanya Megan Olivi na ESPN MMA.

‘‘Srušio me je jednom u drugoj rundi, a srušio sam i ja njega, ali ovo mu moram priznati; zna kako se oporaviti. U kickboksu me je uhvatio, ali ovog puta sam imao osjećaj da sam tu, stvarno sam bio i dobro sam. Oči su mi otišle malo gore.‘‘

Na kraju ga je Megan pitala smatra li da je prekid bio preuranjen, na što je rekao da nije. U kavezu je mislio da je, ali je rekao da vjeruje trenerima i da smatra da je prekid bio dobar.

Adesanya se s porazom uistinu odlično nosi, kako i priliči velikom borcu kakav uistinu i jest tako da ne sumnjamo da će se vratiti jači.

Linker
29. travanj 2024 01:09