UFC

Adesanya ne planira izbjegavati Pereiru: ‘Borit ću se s njim i ako ne bude prvak, znam da ga mogu dobiti‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
Izzy ne planira prihvatiti činjenicu da je triput izgubio od istog borca bez da ga je ikad pobijedio

Rijetko se događa da neki borac nakon teškog poraza strpljivo odrađuje sve medijske dužnosti, pa čak i one koje nije dužan odraditi. Israel Adesanya obećao je Arielu Helwaniju da će mu osobno doći u studio MMA Houra nakon borbe protiv Alexa Pereire, a obećanje je ispoštovao unatoč porazu u borbi za titulu.

Adesanya je protiv Alexa Pereire tražio šestu obranu titule u srednjoj kategoriji. Vodio je Izzy 3-1 u rundama uoči posljednje pete runde, ali Pereira je krenuo na sve ili ništa i završio ga je tehničkim nokautom nakon dvije minute pete runde. Adesanya je u trenutku prekida i dalje bio na nogama, nije to bio klasični nokaut, a Izzyja je na prvu pomalo zasmetalo što mu sudac nije dao više prilike da se izvuče, jer ipak je to borba za pojas. Gostujući u MMA Houru, dodatno se osvrnuo na tu situaciju.

‘‘Ne krivim suca. Marc (Goddard) napravio je dobar posao. Ali vidjeli ste odmah nakon prekida da sam bio dobro. Nisam bio totalno uzdrman. Bio sam pritisnut uz ogradu i razmišljao sam kako da se lateralno izvučem, ali imao sam problem sa živcem u nozi. To se dogodilo nekoć i Michaelu Chandleru (protiv Brenta Primusa), Jimmyju Cruteu također.‘‘, započeo je Adesanya koji je još na konferenciji za medije nakon eventa otkrio kako ga je Pereira dobro ispogađao ‘‘calf kickovima‘‘ i time mu je ‘‘umrtvio‘‘ nogu. U MMA Houru dodatno je pojasnio što se onda dogodilo.

‘‘U jednom trenutku borbe pokušao sam se kretati, ali počeo sam se zapitkivati što nije u redu s mojom nogom. Nikad prije mi se nije to dogodilo, ali znao sam o čemu se radi. Pogodio me dvama dobrim udarcima, ja sam se probao lateralno izvući, ali sam se sapleo. Zbog svega toga, situacija je izgledala loše, a sudac je pomislio: ‘Dva jaka udarca i noge mu klecaju‘. Nisam bio na ‘klimavim‘ nogama zbog udaraca, kunem se. Nemam razloga lagati. To se dogodilo zbog štete koju je napravio mojim nogama. Stoga sam odlučio ostati na mjestu i pustiti ga da se ispuše. Spustio sam glavu i cijelo vrijeme sam imao pogled na njegove ruke i noge. Kad je sudac uskočio, bio sam jednostavno razočaran. Čekao sam da se Pereira ispuše.‘‘, pojasnio je Izzy.

Dodatno je Adesanya razočaran jer ranije u karijeri odradio je meč protiv Kelvina Gasteluma u kojem je također bio uzdrman, ali je dokazao kako se može oporaviti i doći do pobjede.

‘‘Prva stvar koju sam rekao sucu nakon prekida bila je: ‘Dobro sam‘. Ne krivim Marca, dobrog suca. Ali on je sudio i moj meč protiv Kelvina Gasteluma. Vidio je koliko daleko se mogu gurati. Trebao je imati vjere u mene.‘‘, zaključio je Adesanya priču o prekidu.

Adesanya je odradio tri meča u 2022. godini i sada mu je potreban odmor i rekuperacija. Kad je u pitanju povratak u kavez, Adesanya nije siguran kada će se točno to dogoditi.

‘‘Nisam puno razmišljao o tome. Želim uživati u Božiću i Novoj godini, kao i u ljetu na Novom Zelandu, jer u tome nisam uživao godinama zbog borbi koje su bile na vidiku. Još od UFC debija, stalno sam se borio u prvom ili drugom mjesecu i trenirao u tim mjesecima. Nisam dobio priliku opustiti se i uživati u Novoj godini i Božiću. Možda ću malo i putovati, pomagati svojim timskim kolegama također. Ali zaslužio sam odmor. Ovo je bio moj treći meč u 10 mjeseci, a kao prvak uvijek sam riskirao sve. Zaslužio sam ovo.‘‘, rekao je Izzy.

Što se sljedećeg nastupa tiče, mnogi očekuju revanš s Alexom Pereirom, ali neki smatraju da bi Adesanya možda mogao odabrati ‘‘lakši put‘‘ i pričekati da netko možda skine Pereiru s trona. Izzy je odbacio mogućnost izbjegavanja Pereire.

‘‘Borit ću se protiv Alexa Pereire čak i ako izgubi pojas. Nadam se da će ostati prvakom, ali borit ću se s njim kako god. Ja sam lud i znam da ga mogu pobijediti. Vidjeli ste da ga mogu pobijediti.‘‘, zaključio je Adesanya, a kompletno gostovanje u MMA Houru pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 14:26