UFC

(VIDEO) Govor Israela Adesanye naježio je fanove: ‘Želim da samo jednom u životu osjetite ovakvu sreću!‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije preuzeo je mikrofon od Joea Rogana i odradio govor za anale

Kakvom smo povijesnom nastupu svjedočili danas u ranim jutarnjim satima! Toliko se sumnjalo u Israela Adesanyu i njegove šanse protiv Alexa Pereire, smatralo se da nema što tražiti u instantnom revanšu nakon što je već triput izgubio od Pereire kroz svoju borilačku karijeru.

Ali Israel Adesanya je vjerovao. Vjerovao je ‘‘Izzy‘‘ da nije taj Alex Pereira kriptonit kojem ne može nauditi, nego čovjek od krvi i mesa koji je itekako ranjiv. Strašno fokusiran i discipliniran bio je Adesanya u svom nastupu, a kad se činilo da će ga Pereira pritisnuti uz kavez kao kad ga je završio u prošlom meču, ‘‘Izzy‘‘ poteže desnicu i nedugo poslije šalje Pereiru ‘‘na spavanje‘‘.

Bio je to čudesan trenutak u kojem je Adesanya napokon porazio svog najvećeg rivala. Svi smo vidjeli i u prijašnjim mečevima da Adesanya posjeduje alate za ugroziti Pereiru, ali Brazilac bi uvijek nekako izašao kao pobjednik. Ipak, nešto manje od pet mjeseci nakon prošlog meča, Adesanya je uzvratio Pereiri na najbolji mogući način.

Ne samo da je pobjeda bila epska i za povijesne knjige ovog sporta, nego je takav bio i govor koji je Adesanya održao neposredno nakon borbe. ‘‘Izzy‘‘ je zamolio svog dobrog prijatelja Joea Rogana da preuzme mikrofon u svoje ruke i kaže što mu je na umu. Uslijedio je sjajan govor.

‘‘Hej, saslušajte me, želim nešto reći. Ljudi, Zemljo, moram nešto reći, slušajte me. Nadam se da svi vi iza vaših ekrana ili u ovoj dvorani možete osjetiti ovu razinu sreće makar jednom u svom životu. Nadam se da ćete svi vi moći osjetiti koliko sam ja sada sretan. Ali znate što? Nikada nećete osjetiti ovu razinu sreće ako ne krenete po nešto u vašem životu. Kada vas nokautiraju, kada pričaju svašta o vama i žele vam staviti nogu na vrat. Ostanete li dolje, nikad nećete doći do tog rezultata. Ojačajte vaš um i osjetite ovu razinu sreće dok rastete. Blagoslovljen sam jer ovo mogu osjećati nanovo, iznova i ponovno.‘‘ bio je dio govora koji će ući u povijest kao jedan od najinspirativnijih i najmoćnijih u povijesti UFC-a.

Publika u Miamiju, ali i Joe Rogan, bili su vidno oduševljeni nastupom, ali i samim govorom Israela Adesanye. Rogan je potom nastavio svoj intervju s Adesanyom, a dotakli su se same osvete koju je priuštio Pereiri.

‘‘Brate, kažu da je osveta slatka, a ukoliko me poznajete, onda znate da jako volim slatko. Ovo je uistinu slatko.‘‘, rekao je Adesanya, a zatim je odao i poštovanje svom najvećem rivalu koji je tek dolazio k sebi nakon nokauta.

‘‘Alex (Pereira) je velik prvak bez obzira na sve. Večeras je izgubio pojas, ali uvijek će biti prvak. Ja sam antagonist i zlikovac u njegovoj priči, ali večeras se radi o mojoj priči, o povijesti! Rekao sam vam da je lovina postala lovcem. Učinio me boljim borcem nakon što me porazio i hvala mu na tome. Postao sam bolja osoba, a u ovom kampu nije bilo distrakcija i osvrtanja. Ako me poznajete, znate da volim uzeti odmor nakon borbe, ali ovaj put nisam to napravio. Nastavio sam s napornim radom, a mogli ste vidjeti na mom YouTube kanalu (FREESTYLEBENDER) kroz što sam prolazio. Ne stavljam sažetke na svoj YouTube kanal, nego prikazujem rad i kako se umaram. Zato se ne umaram kad se nađem u kavezu.‘‘, poruka je novog/starog prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Što reći osim da su ovo trenuci kroz koje sport raste i koje fanovi pamte. Ovo rivalstvo, ovaj nokaut i ovaj govor imat će posebno mjesto u povijesti ovog sporta, a Israel Adesanya odavno je borac kojeg zasigurno čeka mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih.

Linker
03. svibanj 2024 13:58