UFC

Adesanya protiv Whittakera na drugoj UFC-ovoj PPV priredbi u 2022. godini

Robert Whittaker i Israel Adesanya

 screenshot (YouTube, UFC)
Trenutno najveći UFC revanš dogodit će se u veljači iduće godine

Iako se lako moglo zaključiti kako je Robert Whittaker na dnu liste potencijalnih želja Israela Adesanye i njegovog tima po pitanju idućeg izazivača, ovaj revanš UFC-ov prvak srednje kategorije ipak neće moći izbjeći. Ono što je od strane UFC-a već ranije najavljeno, sad bi trebalo dobiti svoju potvrdu. Zapravo, došla je od strane Roberta Whittakera.

Whittaker je na svom Facebooku postavio fotografiju uz koju je ostavio komentar kako do borbe ostaje još 11 tjedana. Nakon toga je lako zaključiti kako će se borba protiv Adesanye održati datuma o kojem se već neko vrijeme špekulira. Riječ je o 12. veljače iduće godine, kad bi se trebao održati UFC 271. To od strane UFC-a još uvijek nije potvrđeno, kao niti mjesto održavanja priredbe, no sam Whittaker bi nam trebao biti vrlo relevantan izvor.

Prva borba ovog dvojca, u koju je Whittaker ušao kao pravi, a Adesanya kao privremeni prvak, održana je u listopadu 2019. godine. Adesanya je upisao pobjedu prekidom u drugoj rundi i to na račun odličnog kretanja, odabira distance te eskivaže Whittakerovih udaraca. No, jasno je kako je Robert tim putem imao poprilično lošu taktiku, a kasnije je priznao da niti mentalno nije bio potpuno u borbi.

Svoju priliku vratiti se na tron Whittaker je izborio putem tri pobjede otkako je bez pojasa ostao. Savladao je Kelvina Gasteluma, Jareda Cannoniera i Kelvina Gasteluma te je čvrsto zauzeo poziciju prvog izazivača, koju mu nitko ne može osporiti.

Adesanya je nakon njihove borbe titulu obranio tri puta, savladavši Yoela Romera, Paula Costu i Marvina Vettorija, a u međuvremenu je i neuspješno napao naslov prvaka poluteške kategorije. Poraz koji mu je tada nanio Jan Blachowicz jedini je u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri.

Linker
20. travanj 2024 16:42